Πένθος στο ποδόσφαιρο της Ξάνθης – Πέθανε μια από τις θρυλικές μορφές του ΑΟΞ

Σε ηλικία 78 χρονών έφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Α.Ο.Ξ. Ραχμή Ογλού Ρασήμ.

«Όλοι οι παλαιοί φίλαθλοι θυμούνται το Ρασήμ ως έναν άξιο βιοπαλαιστή», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο συλλογος παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του ΑΟΞ «Ο Δημόκριτος».

Ως προς τα ποδοσφαιρικά, ήταν αριστεροπόδαρος, γρήγορος, μαχητικός, αλλά αυτό που τον διέκρινε ήταν η αγωνιστική του διάρκεια και το πείσμα με το οποίο διεκδικούσε κάθε φάση μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν παρών στην ιστορική πρώτη ενδεκάδα του ΑΟΞ, μετά την ίδρυση της ομάδας από την συγχώνευση του Ορφέα και της Ασπίδας Ξάνθης. 

Από την Ξάνθη έφυγε το 1969 όπου πήγε στη Γαλλία για επαγγελματικούς λόγους. Μετά τη συνταξιοδότηση του επέστρεψε και έζησε το υπόλοιπο της ζωης του στην Κωνσταντινούπολη.

«Εμείς που θυμόμαστε καλά τον Ρασήμ θα ξεχωρίσουμε δύο ποδοσφαιρικές στιγμές», αναφέρει στην ανάρτησή του ο διαχειριστής του προφίλ του Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του ΑΟΞ «Ο Δημόκριτος».

«Η πρώτη αναφέρεται στο γκολ που σημείωσε με την Κοζάνη στο γήπεδο της Ξάνθης όταν με αυτοθυσία διεκδίκησε την μπάλα από τον αντίπαλο τερματοφύλακα και σκόραρε έπειτα από ένα υπέροχο βολέ. Η δεύτερη είχε επιτευχθεί στο γήπεδο του Βόλου όπου μετά απο μία αξιοθαύμαστη ατομική προσπάθεια έσπασε σε συμπαίκτη του και ο τελευταίος πέτυχε το μοναδικό γκολ της Ξάνθης». 

Στη φωτογραφία απεικονίζεται ο Ρασήμ μαζί με τον αδερφό του Ορχάν σε παιχνίδι που έλαβε χώρα στην Καβάλα το 1969.