Έπεσαν οι υπογραφές για το «μπαλόνι» στην Αλεξανδρούπολη, διαθέσιμο στις ομάδες με τη νέα σεζόν (αλλά μετά τις εκλογές…)

Ευχάριστα νέα για τον αθλητισμό της Αλεξανδρούπολης. Ένα πολυαναμενομενο έργο που αναμένεται να λύσει μεγάλα προβλήματα στο θέμα των χώρων προπόνησης των αθλητικών συλλόγων, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση θα πάρει σάρκα και ωστά.

Στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης, υπεγράφη το πρωί της Πέμπτης η σύμβαση για την προμήθεια του «Θόλου στέγασης αθλητικών δραστηριοτήτων» από το δήμαρχο Αλεξανδρούπολη Βαγγέλη Λαμπάκη και τον ανάδοχο του έργου  Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, παρουσία των Αντιδημάρχων Οικονομικών Γεώργιου Παντελίδη, Τεχνικών Υπηρεσιών Γεώργιου Κουκουράβα και Αθλητισμού  Γιάννη Βαταμίδη

«Βρισκόμαστε στη φάση υλοποίησης ενός γεγονότος που περιμένουν ιδιαίτερα τα παιδιά μας, οι αθλητικοί σύλλογοι, και όλοι οι αθλητικοί παράγοντες» σημείωσε ο Δήμαρχος Λαμπάκης, τονίζοντας ότι το έργο αποφασίστηκε πριν από 2 χρόνια, όταν και συγκεντρώθηκαν 5 εκατ. ευρώ από το πλεόνασμα. «Χρειάζεται συνέργεια και συνεργασία, κάτι που όχι μόνο είναι δύσκολο, αλλά γίνεται δυσκολότερο όταν δεν υπάρχει αντίληψη στον ελληνικό λαό και στους θεσμικούς περί συνεργασίας» συμπλήρωσε, δηλώνοντας περήφανος για τη συλλογική προσπάθεια των τριών Αντιδημάρχων προς την υλοποίηση του έργου.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή, δήλωσε ο Κουκουράβας, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι από ήδη έχει κατατεθεί και θεωρηθεί η μελέτη για τις 94.000  ευρώ προς την αναμόρφωση των γηπέδων στο δημοτικό στάδιο «Φώτης Κοσμάς», καθώς και για τις 360.000 ευρώ (από την προγραμματική σύμβαση) σχετικά με τα δύο επόμενα αθλητικά έργα που πρόκειται να δημοπρατηθούν.

Ο Βαταμίδης τόνισε ότι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είναι ένας από τους λίγους που κατάφερε να λύσει το θέμα της ιδιοκτησίας των αθλητικών εγκαταστάσεων και της νομιμοποίησής τους. «Με σωστό βηματισμό και στόχευση, προσπαθούμε πλέον να δώσουμε λύση στα προβλήματα αναφορικά με τη στέγαση των αθλημάτων: Με την κατασκευή του ‘μπαλονιού’, λύνουμε κατά ένα μεγάλο ποσοστό το πρόβλημα της στέγασης των συλλόγων μας και το θέμα των ωραρίων των προπονήσεων» κατέληξε.

«Αυτό το έργο είναι για μένα κάτι ιδιαίτερο, και σηματοδοτεί κάτι ξεχωριστό. Εξάλλου, ο αθλητισμός είναι πολιτισμός» ανέφερε με χαρά και ικανοποίηση ο  εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας Κ. Παπαδόπουλος, ενώ υπογράμμισε ότι το έργο θα είναι σε θέση να το παραδώσει σε 4 μήνες. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι έτοιμο μετά τις εκλογές – σε αντίθεση με όσα είχαν ειπωθεί στην αρχή της σεζόν, όταν το μπαλόνι είχε πρωτοεξαγγελθεί – αλλά θα είναι τουλάχιστον έτοιμο πριν την έναρξη της νέας αγωνιστικής σεζόν, από τα μέσα Αυγούστου.

Το έργο αναβάθμισης του κολυμβητηρίου, όπως επισήμως αναφέρεται το έργο, με προϋπολογισμό 4.950.000 χιλιάδες ευρώ χωρίζεται σε 3 διαφορετικά τμήματα, με το καθένα να έχει δικό του ξεχωριστό διαγωνισμό:
-Ο αθλητικός θόλος (ο οποίος θα κατασκευαστεί πίσω από το κολυμβητήριο)
-Η βάση
-Τα αποδυτήρια

Ο θόλος – το αθλητικό «μπαλόνι» – πρόκειται να τοποθετηθεί πλησίον του δημοτικού κολυμβητηρίου «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης», είναι έκτασης περίπου 2.000 τ.μ., διαθέτει αποδυτήρια καθώς και σύγχρονο σύστημα ψύξης-θέρμανσης. Στον χώρο θα έχουν τη δυνατότητα να αθλούνται ταυτόχρονα 3 διαφορετικές ομάδες, ενώ θα φιλοξενεί και 3 διαφορετικά αθλήματα: μπάσκετ, χειροσφαίριση (χαντμπολ) και πετοσφαίριση (βόλεϊ).

Όπως προαναφέρθηκε, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον Αύγουστο του 2019 και να δοθεί προς χρήση στις ομάδες με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.