Volley League: Ώρα μπαράζ για την παραμονή! 6+1 tips για το πρώτο ματς των πλέι άουτ Εθνικός – Κομοτηνή (18:00, LIVE ThrakiSportS)

Πέντε ημέρες μετά τη μονομαχία τους στο φινάλε της κανονικής περιόδου ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και η AE Κομοτηνή αρχίζουν τις… αληθινές μονομαχίες που θα κρίνουν όλη τη χρονιά, δηλαδή, την παραμονή στην επαγγελματική κατηγορία.

Η παραμονή θα κριθεί στις 3 νίκες και ενόψει του σημερινού πρώτου αγώνα των πλέι άουτ, το ThrakiSportS σας παρουσιάζει 6+1 tips για να πάτε διαβασμένοι στο γήπεδο να δείτε από κοντά την αναμέτρηση ανάμεσα στις δυο μεγάλες ομάδες της Θράκης.

1. Οι δύο ομάδες της Θράκης παρότι απείχαν 9 βαθμούς στο τέλος της κανονικής περίοδου βρέθηκαν να δίνουν πλέι άουτ μετά τις αλλαγές που έγιναν ύστερα από την αποχώρηση του Ηρακλή Χαλκίδας και την μη πρόβλεψη στην προκήρυξη απευθείας υποβιβασμού για διαφορές άνω των 7 πόντων, όπως προβλεπόταν μέχρι πέρυσι. 

2. Ο Εθνικός έχει νικήσει και τους δύο αγώνες της κανονικής περιόδου με 3-0 σετ, αν και ο τελευταίος πριν πέντε μέρες ήταν εντελώς αδιάφορος. Ωστόσο στην μεταξύ των δυο ομάδων αναμέτρηση για το Λιγκ Καπ είχε επικρατήσει η ομάδα της Κομοτηνής.

3. Ο Εθνικός μετέχει για δεύτερη σερί χρονιά σε πλέι άουτ και αυτή η εμπειρία είναι σημαντική για τον Σάκη Μουστακίδη, ο οποίος δήλωσε: «Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης δεν θα μπει πρώτη φορά σε πλέι άουτ αλλά με αυτές τις εμφανίσεις και αυτή την συγκομιδή βαθμών δεν άξιζε να είναι εδώ. Για την ώρα αφοσιωνόμαστε στο στόχο της παραμονής. Η Κομοτηνή προσπάθησε να κρατήσει κρυφά χαρτιά στον τελευταίο αγώνα. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Ηρθε η ώρα να κάνουμε την διαφορά μέσα στο γήπεδο και να πετύχουμε το μεγάλο στόχο της παραμονής».

4. Η ΑΕ Κομοτηνής μετά από 22 αγώνες πρωταθλήματος έχει μόλις μία νίκη (επί της ΑΕΚ στην Κομοτηνή) αλλά μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες θα πετύχει την παραμονή της αν κάνει τρεις επί του Εθνικού. «Η κακή πλευρά του νομίσματος είναι πως οι δύο ομάδες της Θράκης βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση των πλέι άουτ αλλά από την άλλη πλευρά σίγουρα μία από αυτές θα συνεχίσει στη μεγάλη κατηγορία. Θέλουμε αυτή να είμαστε εμείς. Εχουμε προετοιμαστεί και ήρθε η ώρα να βγάλουμε ότι έχουμε στο γήπεδο για να πετύχουμε το στόχο μας», είπε ο Ηλίας Κρεούζης.

5. Ο Χριστόφας αποτελεί το πιο σημαντικό πρόβλημα για τον Κρεούζη. Έμπειρος παίκτης με παρελθόν στον Εθνικό, αλλά λόγω του τροχαίου που είχε δύσκολα να προλάβει να αγωνιστεί. Η ομάδα της Κομοτηνής έχει ακόμα παίκτες όπως οι Ανέστης και Κώστας Δαλακούρας, οι οποίοι προέρχονται από τα σπλάχνα του Εθνικού και καλούνται να υποβιβάσουν την ομάδα που τους ανέδειξε για να σώσουν αυτήν στην οποία εργάζονται τώρα. Ανάλογα ισχύουν και για τον Κρεούζη, που έχει εκδηλώσει την επιθυμία κάποια στιγμή να διαδεχθεί τον Μουστακίδη στον πάγκο του Εθνικού. Γενικά υπάρχει το παράδοξο η ΑΕ Κομοτηνής να έχει περισσότερους Αλεξανδρουπολίτες σε σχέση με τον Εθνικό!

6. Διαιτητές σε αυτόν τον πρώτο αγώνα των πλέι άουτ ανάμεσα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και την ΑΕ Κομοτηνής έχουν οριστεί οι Μυλωνάκης και Φραγκάκης. Παρατηρητής ο Σαρδάνης, επόπτες οι Σταματόπουλος και Τονονίδης, ενώ στη γραμματεία θα βρίσκεται ο Χειμώνας. Το παιχνίδι ξεκινά στις 18:00 και δεν υπάρχει τηλεοπτική ή ραδιοφωνική κάλυψη παρά μόνο μέσα από το ThrakiSportS.

7. Σήμερα διεξάγονται και οι πρώτοι αγώνες για τα πλέι οφ. Στις 16:00 στη Θεσσαλονίκη ξεκινα το ΠΑΟΚ-Ηρακλής, στις 17:00 τα Ολυμπιακός-ΑΕΚ και Παναθηναϊκός-Κηφισιά και στις 18:30 το Φοινικας Σύρου – Παμβοχαϊκός που θεωρείται για πολλούς το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι. Η πρόκριση στα πλέι οφ κρίνεται στις δυο νίκες.