Ημερίδα για τις κράμπες διοργάνωσαν από κοινού Xanthi Runners, Διομήδης και ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης

«Βελτιστοποίηση των επιδόσεων στις μεγάλες αποστάσεις με ορθή τεχνική τρεξίματος & οι μυϊκές κράμπες – Αίτια πρόκλησης, πρόληψη και θεραπεία».

Με αυτό το θέμα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 1 Απριλίου η ημερίδα που διοργάνωσαν ο Α.Π.Σ. Σύλλογος Δρομέων Ξάνθης «Xanthi Runners», ο Α.Π.Σ. Διομήδης Ξάνθης και ο Α.Π.Ο.Φ.Κ.Α. Ξάνθης, στην αίθουσα διαλέξεων «Πολυχώρος Π» Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Πολλοί φίλοι του τρεξίματος βρέθηκαν στην ημερίδα όπου μπόρεσαν να ακούσουν και να συζητήσουν σχετικά με το θέμα της σωστής τεχνικής τρεξίματος, κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει την απόδοση των δρομέων και πόσο επικίνδυνο μπορεί να αποδειχθεί για την εμφάνιση τραυματισμών. «Ίσως πρέπει, ως δρομείς, να δώσουμε περισσότερη βαρύτητα στο στοιχείο της τεχνικής, επισημαίνοντας τυχόν λάθη που υπάρχουν για να αποφύγουμε τους δυσάρεστους τραυματισμούς που μπορεί να μας στερήσουν τη χαρά του τρεξίματος», αναφέρει ανακοίνωση των Xanthi Runners.

Σε αυτήν εκφράζονται θερμές ευχαριστίες στον Δημήτρη Τζεφαλή για την ενημέρωση και καθοδήγηση που μας παρείχε στον τομέα της ορθής τεχνική τρεξίματος , όπως επίσης στην ανάλυση των αιτιών που μπορεί να οδηγήσουν στην εμφάνιση κραμπών και τους τρόπους αποφυγής τους. «Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την καλύτερη ενημέρωση σε θέματα αθλητισμού και θα γνωστοποιήσουμε έγκαιρα την ημερομηνία της επόμενης ημερίδας», καταλήγει η ανακοίνωση.