Αθλητάμπουρας: Γροθιά στο στομάχι με αλήθειες που δεν γράφονται και γλώσσα που σπάει κόκκαλα

Γεια σας! Καταρχήν συστάσεις. Είμαι μια νέα στήλη στο ThrakiSportS που καθιερώνεται σε… άτακτη βάση. Θα ασχολούμαι με τους πάντες και με τα πάντα. Με τρόπο όμως όχι και πολύ ευγενικό. Με γλώσσα που θα σπάει κόκαλα και θα λέει αλήθειες που οι άλλοι δεν τολμούν να πουν. Και με πληροφορίες που θα αποτελούν γροθιά στο στομάχι.

Δεν πρόκειται για παρθενογένεση. Όσοι ψαχτείτε με το όνομά μου, θα το ανακαλύψετε και σε άλλα μέσα. Για παράδειγμα στην Ζούγκλα του Μάκη του Τριανταφυλλόπουλου. Άλλο όμως το περιεχόμενο της ύλης της εκεί, άλλο εδώ. Άλλος προφανώς και ο συγγραφέας της. Βασικά πρόκειται για συνωνυμία. Το διευκρινίζουμε για να μην παρεξηγηθούμε. Μην αρχίσετε να κάνετε παράπονα στον Μάκη και αρχίσει να ψάχνετε, ούτε να νομίσετε ότι αποκτήσαμε άκρες στην Ζούγκλα.

Άκρες έχουμε βέβαια, πολλές και σε πολλά επίπεδα. Και πάνω από όλα, έχουμε εσάς. Τους αναγνώστες μας, που είστε και οι καλύτεροι πληροφοριοδότες μας. Εδώ θα διαβάζετε αυτά που δεν μπορούν να γραφτούν αλλού. Με γλώσσα που ίσως δεν είναι απολύτως συνηθισμένη, αλλά θα την συνηθίσετε. Και εσείς και εκείνοι με τους οποίους θα ασχολούμαστε. Αυτά για αρχή.

* * * * *

Πάμε τώρα στο πρώτο μας θέμα. Το θέμα των ημερών. Την επέλαση των παοκτσήδων στην Ξάνθη. Πάρτυ έκαναν και καλά έκαναν, από την στιγμή που παίρνουν πρωτάθλημα και αυτό αποφάσισε η διοίκηση της ΠΑΕ. Άντε όμως μετά να βγάλεις από το μυαλό των κακεντρεχών ότι δεν έχει πουληθεί η ομάδα στον Σαββίδη με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Μια μικρή Τούμπα έγιναν τα Πηγάδια από τα παόκια που ήρθαν με κάθε τρόπο, εννοείται και με πούλμαν παρά την υποτιθέμενη απαγόρευση του Βασιλειάδη σε οργανωμένη μετακίνηση.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε το ThrakiSportS την Πρωταπριλιά, πρέπει να έχουν ειπωθεί και κάποια ψέμματα από την διοίκηση της Ξάνθης για τα εισιτήρια αυτού του ματς. Καθώς αφενός ήταν γεμάτη παοκτσήδες μέχρι και η θύρα των επισήμων, αφετέρου ο αριθμός των εισιτηρίων που κόπηκαν ήταν τόσο μεγάλος που δεν δικαιολογείται από τα 4.600 που επισήμως δόθηκαν στους φιλοξενούμενους και τα διαρκείας της ομάδας, που υποτίθεται ότι απείχαν. Είναι προφανές ότι εκδόθηκαν και άλλα εισιτήρια, αφού στο γήπεδο βρέθηκαν κοντά στα 7.000 άτομα. Και ας είχε ειπωθεί ότι πέραν των 4.600 δεν θα εκδοθεί και δεν θα δοθεί κανένα άλλο μεμονωμένο εισιτήριο. Μούσι.

Επίσης είναι φανερό ότι κάποιοι ξανθιώτες έδωσαν τα διαρκείας τους σε φίλους τους παοκτσήδες για να πάνε εκείνοι αντ’ αυτών στο γήπεδο. Το γεγονός δεν αμφισβητείται, αλλά οφείλει να προβληματίσει. Υποτίθεται ότι τα διαρκείας είναι ονομαστικά και κάποιος δίνει και ΑΜΚΑ για να το αποκτήσει. Αν είναι μετά να μπορεί να τα μεταβιβάσει σε όποιον θέλει, χωρίς να γίνεται κανένας έλεγχος ταυτότητας όταν μπαίνει στο γήπεδο, δουλειά δεν μπορεί να γίνει από κάθε άποψη. Και η ευθύνη για αυτό βαρύνει πρωτίστως την ΠΑΕ της Ξάνθης – και τις υπόλοιπες, αφού είναι φαινόμενο που βλέπουμε και σε άλλα γήπεδα.

Από εκεί και πέρα, σημαντικές είναι οι καταγγελίες, που λέγονται σε οπαδικές εκπομπές και γράφονται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για τραυματισμούς οπαδών της Ξάνθης από παοκτσήδες. Λέγεται μάλιστα ότι τουλάχιστον δύο περιπτώσεις κατέληξαν και στο νοσοκομείο, μία κοπέλα. Ακούστηκε ότι μέχρι και άνθρωπος που ανήκει στο επιτελείο της Ξάνθης χτυπήθηκε, αλλά η εντολή είναι το θέμα να υποβαθμιστεί. Βέβαια, επίσημα κανείς δεν επιβεβαιώνει τίποτα. Αλλά η αίσθηση που έχει μείνει στον κόσμο της Ξάνθης είναι ότι τελικά όχι μόνο μπούκαραν στο σπίτι του οι δήθεν φιλοξενούμενοι αλλά έφαγε και ξύλο. Και κερατάδες και δαρμένοι, ένα πράγμα.

Όπως και να το κάνουμε, αυτό είναι δυσκολοχώνευτο. Και σα να μην έφτανε αυτό, έρχεται καπάκι και δεύτερο ματς, επίσης δήθεν εμπορικό, με τον άλλο δικέφαλο. Πάλι οι όποιοι Ξανθιώτες πάνε στο γήπεδο, γιατί υπάρχει και η απόφαση περί αποχής, θα αισθάνονται φιλοξενούμενοι στο σπίτι τους. Και ας βγάλει όσες απαγορεύσεις θέλει ξανά ο Βασιλειάδης για τα οργανωμένα ταξίδια των αεκτσήδων στην Ξάνθη.

* * * * *

Πάντως η απόφαση των XanthiFans πέρασε από χίλια κύματα μέχρι να βγει. Η αλήθεια είναι ότι η κίνηση της ΠΑΕ έπιασε τον σύνδεσμο στον ύπνο. Μόλις είχε κάνει εκλογές άλλωστε, δεν είχε προλάβει ο νέος πρόεδρος να συνηθίσει τον τίτλο του. Για αυτό και δίστασε να βγαλει ο ίδιος ανακοίνωση την ίδια μέρα που ο Επιτρόπου βγήκε στα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης να ανακοινώσει στους παοκτσηδες ότι θα μετατραπούν τα Πηγάδια σε Τούμπα. Βγηκε και το ThrakiSportS να καυτηριάσει αυτήν την αφωνία και τελικά προτιμήθηκε η λύση της γενικής συνέλευσης, που δίνει τη μεγαλύτερη δυνατή νομιμοποίηση σε μια απόφαση. Αν και από την ΠΑΕ κάποιοι αναρωτιούνται πόσα άτομα μετείχαν σε αυτην την περίφημη γενική συνέλευση, θέλοντας να δείξουν ότι δεν έχει δα και τόση μεγάλη δυναμική ο μοναδικός οργανωμένος σύνδεσμος οπαδών που έχει απομείνει.

Βέβαια, οι XanthiFans την δυναμική τους την απέδειξαν πρωτίστως στο μπαράζ με τον Ολυμπιακό Βόλου πριν πέντε χρόνια και όλοι εύχονται να μην χρειαστεί να την ξαναδείξουν για τέτοιο λόγο στο εγγύς μέλλον. Όπως την δυναμική τους την έδειξαν και οι Παλαίμαχοι, που βγήκαν μπροστά για να στηρίξουν τον Πανόπουλο. Βασικά ο Χατζημεστής και τον ακολούθησαν κάποιοι, όπως προκύπτει από την ανακοίνωσή τους. Όχι όλοι όμως. Υπάρχουν και παλαίμαχοι που είναι πυρ και μανία με την διοίκηση της ΠΑΕ. Και οι οποίοι τώρα είναι στα κάγκελα και με την διοίκηση του σωματείου τους. Και δεν αποκλείεται να έχουμε διαφοροποιήσεις και εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα.

Έτσι κι αλλιώς, η Ξάνθη έχει το μοναδικό προνόμιο να διαθέτει δύο συλλόγους παλαιμάχων, έναν επίσημα αναγνωρισμένο από την ΠΑΕ και έναν ανεπίσημο, που όμως δείχνει και αυτός από την πλευρά του ιδιαίτερη δραστηριοποίηση.

* * * * *

Προβλήματα είχαν και στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ τις προηγούμενες μέρες. Η πρόκριση δυο ομάδων της Ανατολικής Μακεδονίας στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου γέννησε δεύτερες σκέψεις για την έδρα του. Βάσει προκήρυξης το ματς γίνεται στην Κομοτηνή, προς τιμήν και του Τάσου Χαραλαμπίδη που φέρει το όνομά του στον θεσμό. Αλλά ως γνωστόν, στο Ελλαδιστάν τα πάντα μπορούν να αλλάξουν και αυτό επιχειρήθηκε και από τις δυο ομάδες. Και λέγεται ότι το συζήτησε και η ΕΚΑΣΑΜΑΘ, αλλά δεν βρέθηκε κοινά απόδεκτό γήπεδο και με πάτημα την προκήρυξη το ματς έγινε Κομοτηνή.

Αυτό ωστόσο σημαίνει πρακτικά ότι δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε αλλαγή της προκήρυξης. Αν περάσουν δυο ομάδες των Σερρών, ας πούμε, να μην χρειάζεται να έρθουν στη Θράκη για να παίξουν. Ακούγεται λογικό, αλλά έχει καναντήσει περίεργο κάθε φορά που κάτι στραβώνει για τις ομάδες της Ανατολικής Μακεδονίας να αλλάζει η προκήρυξη. Πέρυσι για παράδειγμα στράβωσαν τα πλέι οφ. Το πήρε ο Λεύκιππος κόντρα στον Αστέρα, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης απέκλεισε τον ΚΑΟΔ, φάνηκε ότι μπορούν να έχουν ελπίδα και οι θεωρητικά αδύναμοι. Και έτσι αποφασίστηκε να αλλάξει το επιτυχημένο μοντέλο που έδινε σασπένς στο πρωτάθλημα και να πάμε σε πιο safe καταστάσεις, με μίνι πρωτάθλημα στην τελική φάση ώστε ακόμα και αν κάνει ο πανίσχυρος Πανσερραϊκός ένα στραβοπάτημα, να μην τρέχει κάστανο αφού θα υπάρχει περιθώριο διόρθωσης. Ενώ σε έναν τελικό μπαμ και έξω, τι να μπορέσεις να διορθώσεις;

Με την ευκαιρία, πρέπει πάντως και η ΕΚΑΣΑΜΑΘ να βρει ένα κίνητρο για το Κύπελλο. Ωραίο το να γράφεται στην «χρυσή βίβλο» κάθε χρόνο η ομάδα που το κατακτά, αλλά πραγματικά αυτό το κύπελλο δεν έχει το παραμικρό αντίκρυσμα. Για αυτό και κάθε χρόνο μειώνονται οι συμμετοχές σε αυτό. Άλλωστε, μόνο μπελάδες και έξοδα στις ομάδες για μετακινήσεις και διαιτησίες – και μάλιστα συχνά σε εργάσιμες μέρες – προκαλεί…

Ο Αθλητάμπουρας