Γ’ Εθνική: Δεν κατεβαίνει ο Ορφέας Ξάνθης στα δύο τελευταία παιχνίδια με Κόσμιο και Σιδηρόκαστρο

Ανακοίνωση εξέδωσε το πρωί ο Μπάμπης Χατζημεστής μέσα από το επίσημο προφίλ του Ορφέα Ξάνθης, με το οποίο γνωστοποιεί την απόφασή του ότι η ομάδα δεν θα κατέβει στα δύο τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Αφορμή στάθηκε η μηδαμινή προσέλευση των φιλάθλων στον αγώνα με τον περσινό πρωταθλητή Απόλλωνα Παραλιμνίου, παρά το γεγονός ότι η αναμέτρηση διεξήχθη Σάββατο, χωρίς να υπάρχει άλλη σοβαρή αθλητική δραστηριότητα εκείνη την ώρα στην πόλη της Ξάνθης.

Η μηδαμινή προσέλευση είναι αληθινή και καυτηριάστηκε με την κυριακάτικη ανακοινωση για τις εισπράξεις των… 90 ευρώ. Η ανακοίνωση της απόσυρσης συμπίπτει με την Πρωταπριλιά, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε αν εννοεί αλήθεια αυτην την κίνησή του ο Μπάμπης Χατζημεστής ή αν το αναφέρει ελπίζοντας να κινητοποιήσει κάπως τον κόσμο.

Πάντως πιθανή μη κάθοδος του Ορφέα στα τελευταία δύο παιχνίδια μπορεί να μην προσδίδει τίποτα σε Κόσμιο και Σιδηρόκαστρο που έχει ήδη υποβιβαστεί, μπορεί να φέρει ωστόσο στη ζώνη του υποβιβασμού τον Ορφέα υπό προϋποθέσεις.

Ο Ορφέας Ξάνθης έχει 33 βαθμούς και είναι οκτώ πάνω από την πρώτη ομάδα που βρίσκεται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, το Καλαμπάκι. Αν δεν κατέβει στα επόμενα δύο παιχνίδια πέρα από τους μηδενισμούς σε αυτά θα τιμωρηθεί και με -6 βαθμούς, από -3 σε κάθε παιχνίδι που δεν θα διεξαχθεί με υπαιτιότητά του.

Αυτό σημαίνει ότι θα βρεθεί στους 27 βαθμούς, πάλι πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ωστόσο με μια νίκη το Καλαμπάκι θα μπορεί να τον ξεπεράσει, που είναι στους 25 βαθμούς. Αντίθετα, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης που είναι στους 21 βαθμούς ακόμα και με δυο νίκες, δεν σώζεται αφού και στην ισοβαθμία με τον Ορφέα Ξάνθης υστερεί.

Η ανακοίνωση του Μπάμπη Χατζημεστή:

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 24ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ