ΕΠΣ Ξάνθης: Πέρασε από τον Πετεινό στο ντέρμπι και πρόσω ολοταχώς για τον τίτλο ο Ηρακλής Ζυγού

Μια πολύ σημαντική και καθοριστική νίκη πέτυχε ο Ηρακλής Νέου Ζυγού στο γήπεδο του Άρη Πετεινού και διατήρησε τη διαφορά του από την δεύτερη θέση, βάζοντας πλώρη για τον τίτλο.

Το πρώτο μέρος της αναμέτρησης ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν σχετικά μοιρασμένο, μέχρι και το 25′. Κάπου εκεί ο Ηρακλής Ζυγού ανέβασε το ρυθμό του και πίεσε πιο ψηλά και απείλησε με ένα δυνατό σουτ του Άγγελου Χασιώτη. Ο ίδιος παίκτης στο 43′ ήταν αυτός που κατάφερε να δώσει και το προβάδισμα στην ομάδα του Ζυγού με προβολή από κοντά μετά από μια πάσα – σουτ του Πιλτικάκη πετυχαινοντας το 9ο γετινό του τερμα.

Στην επανάληψη ο Άρης του Ανέστη Νεοφυτίδη είχε ευκαιρία με τον Φλώρο στο 55′ που έκανε ένα σουτ από καλό σημείο, με τους φιλοξενούμενος να απαντούν στο 62′ με τον Πιλτικάκη που νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Ζαρζακόπουλο.

Η τελευταία ουσιαστική φάση της αναμέτρησης ανήκε στον Ηρακλή Ζυγού ο οποίος έχοντας δεδομένο ήδη το προβάδισμα προς το τέλος της αναμέτρησης, και συγκεκριμένα στο 85′, κατάφερε με τον Πιλτικάκη που από ασίστμαν μετατράπηκε σε σκόρερ, να διπλασιάσει τα τέρματά του και να διαμορφώσει με το 16ο του τερμα το τελικό 0-2.

Με την νίκη του αυτη ο Ηρακλής αφησε στο -9 τον Αρη που εμεινε στους 40 βαθμούς, και εκτός μαχης πρωταθλήματος που εαν επικρατούσαν οι γηπεδούχοι θα είχαμε μάχη μεχρι τέλους.

ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ (Ανέστης Νεοφυτίδης): Ζαρζακόπουλος, Ρέβης, Θεοδωρίδης,  Νεανίδης (61′ Μπουρλόγλου), Δασκαλάκης (82′ Κορωνίδης),  Παυλίδης (89′ Χατζηανδρέου), Πουτακίδης, Φλώρος, Κουκουρίγκος, Καντηλάφτη (46′ Παναγιώτου), Καμπουρίδης.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΥΓΟΥ (Γιάννης Δημητριάδης): Ευκαρπίδης, Τενεκές, Τιφτίκης, Ψαρόπουλος, Τσετινές, Ανδρέου (89′ Ξουπλίδης), Παπαδόπουλος (60′ Αρκούδας), Χασιώτης (89′ Αρσενίου), Κωφίδης (80′ Μυλωθρος), Πιλτικάκης, Τσακιράκης.