ΕΠΣ Θράκης: Νέα ήττα για τον Ίασμο στην Ξυλαγανή και «χαμόγελα» στο Ν. Σιδηροχώρι

Πολύ ενδιαφέρον αγώνας έγινε στο γήπεδο της Ξυλαγανής για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στην Α’ ΕΠΣ Θράκης πριν την εναρξη των πλει οφ, εκεί όπου ο τοπικος Ορφέας επικράτησε του πρωτοπόρου Μέγα Αλέξανδρου με 2-1 και έβαλε «φωτιά» στην κορυφή, αλλά και στην μάχη του υποβιβασμού.

Σε έναν τέλειο αγωνιστικό χώρο, με λίγο δυστυχώς κόσμο περίπου 40 άτομα και με τον δυνατό αέρα να είναι ο πρωταγωνιστής, οι γηπεδούχοι που αγωνιστηκαν χωρίς άγχος κοιτάζοντας στα ίσια τους πρωτοπόρους που εδώ και ένα μληνα δε πατάνε καλά στο γήπεδο, κατάφεραν γρήγορα να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 6′ όταν από δεξιά ο Γιαννακουδακης έβγαλε σέντρα και ο Γιώργος Γιαννακίδης με σουτ άνοιξε το σκορ νικώντας τον Τσομπανούδη.

Η αντίδραση ώστοσο του Μέγα Αλέξανδρου ήταν άμεση και στο 10′ ο «καυτός» στο β’ γύρο Γιαννακιτσιδης με πλασέ έφερε το παιχνίδι στα ίσια κανοντας το 1-1. Η συνέχεια δεν επιφύλαξε κάτι ιδιαίτερο με το ημίχρονο να λήγει ισόπαλο.

Στην επανάληψη ο Ίασμος μπήκε αποφασισμένος για να πάρει την νίκη και να διατηρήσει την διαφορά στο +5 στα πλει οφ απο την δεύτερη Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου και στο 60′ ο Αντωνιαδης ήταν ατυχος αλλα το καλό του σουτ βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κολτσίδα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο έγινε ανοιχτό παιχνίδι και στο 80′ σε μια περίεργη φαση και με την συνδρομή του αέρα ο τερματοφύλακας τον γηπεδούχων Κοτσίδας εκτέλεσε δυνατό ελεύθερο, η μπάλα πήγε στον Σιδηρόπουλο που γύρισε με κεφάλια την μπάλα στον τερματοφύλακα τις ομάδος του δίχως να τον δει οτι ήταν έξω και… είδε την μπάλα να καταλήγει στα δυχτια της ομάδος του φραφοντας το 1-2 και απαρηγόρητος έπεσε στο έδαφος και χωρίς να πιστεύει αυτό που εγινε. Στο 87′ αποβλήθηκε ο Παπαγεωργίου για τον Ορφέα Ξυλαγανής που πήρε μια σημαντική νίκη που τον φέρνει στο -2 από το Κοπτερό στα πλει αουτ παραμονής.

Ο Ίασμος χωρίς Ρομπερ και Δραγανίδη έδειξε άλλη ομάδα, μετα το 18 στις 19 νίκες τις πρώτες αγωνιστικές γνώρισε την δεύτερη του ήττα σε 3 αγώνες, τερματισε ωστόσο πρωτος στην κανονική περίοδο με 58 βαθμούς και ξεκινά με 21 βαθμούς τα πλει οφ, 3 μπροστά από την δεύτερη Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου.

Διαιτητές ήταν οι Τσιαβδαρίδης, Δημητριάδης και Ντελής.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ (Τσιμπουργκένης): Κοτσίδας, Γιαννακουδάκης, Γεωργιάδης, Ηλιόπουλος (46 Βουλγαριδης), Παπαδόπουλος (46 Δημητρίου), Παπαγεωργίου, Τροκανας, Τζελέπης, Ροδουσάκης, Γ.Γιαννακιδης, Σ. Γιαννακιδης

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΑΣΜΟΥ (Μπαχαρίδης): Τσομπανόπουλος, Δημητριάδης, Βιόπουλος, Σιδηρόπουλος, Λειβαδίτης, Χακάν Βελή, Γιαννακιτζίδης, Τσιανάκας, Κεφαλας (72′ Γεωργιαδης), Αντωνιάδης, Καλογρανας

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΛΕΙ ΟΦ ΚΑΙ ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΣ Α’ ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ