Έφυγε από τη ζωή η κορυφαία εκδότρια της ιστορικής εφημερίδας «Πρωία» Νίτσα Αντωνιάδου

Έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών αφήνοντας πλούσια παρακαταθήκη με το έργο της στην πόλη της Κομοτηνής και στη Ροδόπη η Ελένη (Νίτσα) Αντωνιάδου.

Η Νίτσα Αντωνιάδου ήταν εκδότρια της ιστορικής εφημερίδας της Ροδόπης “Πρωία” όπου είχε αναλάβει την διεύθυνση της από το 1950, διατηρώντας την μέχρι τη δεκαετία του 1980. Τα ηνία στην διεύθυνση της εφημερίδας τα είχε αναλάβει από τον αείμνηστο πατέρα της Απόστολο Αντωνιάδη, o όποιος ήταν ιδρυτής της εφημερίδας με πλούσια κοινωνική και φιλανθρωπική δράση. Επίσης ήταν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και τιμήθηκε γι’ αυτό επί εποχής Γιώργου Παπαδριέλλη δίνοντας το όνομα του σε δρόμο της Κομοτηνής.

Στα χνάρια του πατέρα της συνέχισε η Νίτσα Αντωνιάδου η οποία μάλιστα ήταν και η πρώτη γυναίκα που μπήκε στο δημοτικό συμβούλιο της Κομοτηνής επί εποχής Ανδρέα Στογιαννίδη κάνοντας τρεις θητείες και το 1986 έως το 1990, επίσης ήταν και η πρώτη πρόεδρος γυναίκα του δημοτικού συμβουλίου.

Με πλούσια κοινωνική και φιλανθρωπική δράση τόσο στον οδηγισμό όσο στον Ερυθρό Σταυρό αλλά και τον τελευταίο καιρό στο Διοικητικό Συμβούλιο του Γηροκομείου Κομοτηνής. Η Νίτσα Αντωνιάδου είχε δωρίσει μάλιστα πρόσφατα όλο το αρχείο της εφημερίδας “Πρωία” στα γενικά αρχεία του κράτους και η προσφορά της, είτε με τις θέσεις που κατείχε είτε αθόρυβα, ήταν μεγάλη στην κοινωνία της Κομοτηνής.

Η κηδεία της θα τελεστεί την Τετάρτη 3 Απριλίου στις 15:00, και η Νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλλεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής. 

Πηγή: https://www.xronos.gr/