Super League: Τρένο ο ΠΑΟΚ! Nέα «Τούμπα» στα Πηγάδια για τον ΑΟΞ

Δεν τα κατάφερε η Ξάνθη στα … αφιλόξενα Πηγάδια και ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου 1-2 μπροστά σε 9.000 οπαδούς του που τα μετέτρεψαν σε Τούμπα και πλέον έμπλεξε για τα καλά σε περιπέτειες.

Η Ξάνθη ήταν καλά στημενη και δεν αφησε την πρωτοπορο και άηττητη ομάδα του Λουτσέσκου να κανει ούτε τελική μεχρι το 32΄ όταν μετά απο λάθος γύρισμα ο Σφιντέρσκι βγήκε τετ α τετ με τον Ζίφκοβιτς αλλά ο τελευταίος είπε όχι στο πλασέ του πρώτου απο διαγώνια θέση.

Στην εξέλιξη όμως της ο Σέρτζιο Ολιβέιρα κέρδισε το φάουλ και ο ίδιος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σημειώνοντας στο 33΄της αναμέτρησης το 0-1 για τους Θεσσαλονικείς.

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε πολύ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο να “καθαρίσει” το ματς όταν στο 51΄ο Πέλκας έβγαλε τετ α τετ τον Σφιντέρσκι με τον Πολωνό να νικιέται για δεύτερη φορά απο τον Ζίφκοβιτς!

Ο Τσούμπα Άκπομ ένα λεπτό μετά την είσοδο του, στο 67΄, πήρε την μπάλα απο τον Βιεϊρίνια και έδωσε ασίστ στον επερχόμενο Ενρίκε που πλάσαρε κάνοντας το 0-2.

Η Ξάνθη έδωσε ενδιαφέρον στον αγώνα όταν μείωσε σε 1-2 στο 84΄ με κεφαλιά του Αλμέιδα ύστερα απο σέντρα του Κασάδο. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ζίφκοβιτς απέκρουσε ένα ακόμη τετ α τετ αυτή τη φορά απέναντι στον Άκπομ. Τελικά οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν εκ νέου την άμυνα των φιλοξενουμένων και το ματς έληξε με νικητή τον Δικέφαλο.

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Ντίρεσταμ, Αλμέιδα, Κοβάσεβιτς, Καντά (64΄ Κάστρο), Γέντρισεκ, Συλλά, Μελιόπουλος (72΄Μπρίτο), Λισγάρας, Κασάδο , Ντε Αμορίμ (78΄ Σαρπόνγκ)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Ολιβέιρα, Σάχοφ, Πέλκας (86΄ Μίτσιτς), Ζαμπά (63΄Γιαννούλης), Ενρίκε, Σβιντέρσκι (66΄Άκπομ).