Γ’ Εθνική: Τον «σκότωσε» η Ασπίδα! «Αποχαιρέτησε» μαθηματικά και ο ηρωικός Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Τελικά o Εθνικός Αλεξανδρούπολης δεν τα κατάφερε να διεκδικήσει την παραμονή του στην Γ’ Εθνική και μετά από ένα χρόνο επιστρεφει στην Α’ ΕΠΣ Έβρου, όπως το Κοσμιο και η σημερινή αντίπαλος του Ασπίδα Ξανθης που τον σκότωσε κερδίζοντας τον για δεύτερη φορα.

Η ομάδα του Γιώργου Δίγκα που βρισκόταν στο -9 από τον Κεραυνό Πέρνης που φιλοξενεί στο φινάλε του πρωταθλήματος, εκτός από την δική της νίκη επί της Ασπίδας Ξάνθης ήθελε και νίκη του Αλέξανδρου Κιλκίς επί της Πέρνης.

Τίποτα από τα δυο δεν έγινε, η Πέρνη ισοφάρισε 2-2 στο φινάλε, αλλά η κούραση και η Ασπίδα Ξάνθη λύγισε τους Εβρίτες νωρίτερα και έτσι η διαφορά ανέβηκε στους 10 βαθμούς, με αποτέλεσμα τον υποβιβασμό των κυπελλούχων Έβρου.

Παρόλα αυτά η προσπάθεια του τελευταίου διμήνου έδειξε ότι η ομάδα θα μπορούσε να κάνει ακόμα πολλά περισσότερα εάν οι 14-15 παίκτες που έμειναν και ο προπονητής είχαν στήριξη από την διοίκηση και τον κόσμο της Αλεξανδρούπολης.

Από την άλλη η Ασπίδα εκμεταλλεύτηκε άριστα την κούραση των γηπεδούχων παίρνοντας την 3η εκτός έδρας νίκη της και την 6η συνολικά στο πρωτάθλημα. Αυτή ήταν το δεύτερο τρίποντο επί των εβριτών μετά το 3-1 στην Ξάνθη και την επόμενη βδομάδα αγωνίζεται στο Παραλίμνιο με τον Απόλλωνα.

Στο παιχνίδι η Ασπίδα επικράτησε δίκαια με κορυφαίο τον Χριστοφορίδη που σκόραρε δις. Μια στις αρχες των δυο ημιχρόνων στο 5′ από λάθος του Μπαμπλή και στο 46′ από πάσα του Κυριαζίδη με τον Κωτίδη να πετυχαίνει το 0-3 στο 75′ μετά από ασίστ του Δογανίδη.

Η Ασπίδα απείλησε και στο πρωτο μέρος έχοντας στο 26′ δοκάρι σε σουτ του Παπαδόπουλου, με τον Εθνικό να μην απειλεί ιδιάιτερα, έχοντας κάποια σουτ στο πρώτο ημίχρονο. Μάλιστα τελείωσε με 10 ποδοσφαιριστές στο τέλος λόγω τραυματισμού του Κουπα, αφού οι Γκουντενούδης, Μπινόπουλος και Βογιατζής που ήταν στον πάγκο ήταν τραυματίες.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Δίγκας): Μπαμπλής, Λίτσιος, Λυμπέρης, Γκαϊδατζής, Σωτηράκης, Κούπας, Δεδελούδης, Γεωργαντζόπουλος, Καρακασίδης, Γκαβανόζης, Μαρασλής.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Σαμαράς): Χατζηγεωργίου, Σαμαράς, Ζώτος, Νταμπανλής, Μερακλής, Χατζήπαπας, Κυριαζίδης, Κωτίδης, Χριστοφορίδης, Παπαδόπουλος, Σαββόγλου.