Γ’ Εθνική: Ανατροπή τίτλου με θρακιώτικα γκολ σε ένα δεκάλεπτο για τον ΑΟΚ στο Καλαμπάκι

Φοβερά πράγματα έγιναν στον τελευταίο δεκάλεπτο στο παιχνίδι ανάμεσα στην ΑΕ Καλαμπακίου και την Καβάλα.

Εκεί που φαινόταν ότι ο ΑΟΚ πήγαινε για μια μεγάλη τραγωδία, γύρισε το παιχνίδι μέσα σε 6 λεπτά και πήρε μια νίκη τίτλου χάρη σε αμιγώς θρακιώτικα τέρματα, έχοντας και μια εκπληκτική συμπαράσταση από τους φιλάθλους του. 

Όπως αναφέρει ο Τάσος Πατσίδης στο ρεπορτάζ του για την εφημερίδα “Πρωινή” της Καβάλας, στο πρώτο μέρος δεν είδαμε κάτι το ιδιαίτερο. Το Καλαμπάκι με πολύ καλή αμυντική τακτική περιόρισε τα ατού του ΑΟΚ, κλείνοντας πολύ καλά τους χώρους.  Δεν απείλησε ο ΑΟΚ παίζοντας μονότονα και χωρίς φαντασία, αλλά δεν απειλήθηκε και η εστία του Δήμιζα από τους γηπεδούχους.

Το παιχνίδι πήρε φωτιά από το 55` και μετά. Αρχικά με το δοκάρι των γηπεδούχων με τον Μίτρε και στη συνέχεια με την ευκαιρία του Γιατσβίνοβιτς. Από το 80′ και μετά έσπασαν καρδιές, καθώς είχαμε μια τρελή απίστευτη εξέλιξη. Οι γηπεδούχοι έβαλαν πρώτοι γκολ με τον Μιτρε στο 79′ και βρέθηκαν στον παράδεισο αλλά μόνο για λίγα λεπτά, αφού επέστρεψε από την κόλαση σε αυτόν η Καβάλα με 3 θρακιώτικα γκολ σε 7 λεπτά.

Οι χρυσές αλλαγές του Δερμιτζάκη, ο Ξανθιώτης Βαλαβανόπουλος και ο Εβρίτης Λίτσκας καθάρισαν το ματς. Ο πρώτος ισοφάρισε στο 84′ με κεφαλιά, ο δεύτερος έδωσε το προβάδισμα στο 88′ με ασυλληπτο σουτ, ο πρώτος και πάλι έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στις καθυστερήσεις με πλασέ. Στο τέλος το ξέσπασμα και… νάτοι νάτοι οι πρωταθλητές, από την κερκίδα και ξέφρενο γλέντι στα αποδυτήρια.

Από την άλλη, σε πολύ δύσκολη θέση πλέον το Καλαμπάκι. Πολύ καλός ο διαιτητής Σιδηρόπουλος από τον Έβρο.

ΑΟ ΚΑΒΑΛΑ: Δήμιζας, Ζέρης, Λυμπεράκης, Τόσκας, Κασμερίδης, Κέρθι (66′ Γεμιστός), Τσούτσης (46′ Βαλαβανόπουλος), Γιατσβίνοβιτς (84′ Λίτσκας), Γαβριηλίδης, Παπαδόπουλος (89′ Τουμανίδης), Μαρκόπουλος.
ΑΕ ΚΑΜΠΑΛΑΚΙΟΥ: Κελετζής, Θεοδοσιάδης (64′ Μαυροβασίλης), Κουσίδης, Καλογκίρι, Μίτρε, Κασαπίδης (87′ Σερέτης), Τσερκέζος, Βασιλειάδης, Στάικος (70′ Γεωργιάδης), Τζιβανάκης (80′ Κωνσταντινίδης), Ντόβας.