Super League: Σε δύσκολη θέση πλέον η Ξάνθη, μόλις 3 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού…

Μόλις τρεις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού ή για την ακρίβεια του μπαράζ αποφυγής του υποβιβασμού με την 2η ομάδα της Football League είναι πλέον η Ξάνθη, μετά τους αγώνες του Σαββάτου.

Η νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα επί του Λεβαδειακού στην Λιβαδειά με 2-0 αφενός στέλνει με το ένα πόδι τον σύλλογο του Γιάννη Κομπότη στην Super League 2 (αν και ποτέ δεν ξέρεις…), αφετέρου φέρνει τον ΠΑΣ Γιάννινα πλέον σε απόσταση βολής από την Ξάνθη, αφού την πλησίασε στους 3 βαθμούς. Μάλιστα ο ΠΑΣ, τέταρτος από το τέλος αυτή τη στιγμή, έχει σχετικά βατό πρόγραμμα συγκριτικά με την Ξάνθη, που μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ έχει να παίξει με ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Άρη και μόνο ένα θεωρητικά εύκολο ματς με Απόλλωνα.

Σε άλλο ματς του Σαββάτου η Λαμία νίκησε με 1-0 τον Πανιώνιο και η μεν πρώτη δείχνει να ξεμπερδεύει με την υπόθεση σωτηρία, ο δεν Πανιώνιος παραμένει ισόβαθμος με την Ξάνθη αλλά με πλεονέκτημα στην μεταξύ τους ισοβαθμία. Τέλος, η ΑΕΛ νίκησε με 2-1 τον μέχρι την έναρξη αυτού του ματς ισόβαθμό της Αστέρα Τρίπολης. Οι Λαρισαίοι έφτασαν τους 30 βαθμούς προσπερνώντας την Ξάνθη που έχει 29, ενώ η Τρίπολη παραμένει στους 27 βαθμούς αλά θεωρητικά έχει πιο βατό πρόγραμμα και αυτή σε σχέση με την Ξάνθη.

Η ουσία είναι ότι με τον συνδυασμό των μέχρι στιγμής αποτελεσμάτων, η Ξάνθη έχει μπλέξει. Ίσως χρειαστεί βαθμό ή βαθμούς και στα εναπομείναντα ματς με μεγάλους, όπως έκανε στα Πηγάδια με τον Ολυμπιακό, για να διασφαλίσει την παραμονή της για 30η χρονιά στην Α’ Εθνική…

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΝΗΣΤΗΡΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ