Γ’ Εθνική: Μοιρασιά στο γήπεδο του ΑΟΞ ανάμεσα σε Ορφέα Ξάνθης και Απόλλωνα Παραλιμνίου

Ώραίο παιχνίδι χωρίς αγχος ήταν αυτό που άνοιξε την αυλαία της 24ης αγωνιστικής ανάμεσα σε δυο ομάδες που δεν είχαν βαθμολογικό άγχος όπως ο Ορφέας Ξάνθης και ο περσινός πρωταθλητής Απόλλων Παραλιμνίου.

Οι ομάδες στο γήπεδο του ΑΟξ θα μπορούσαν να πάρουν και οι δυο την νίκη, είχαν από ένα δοκάρι, από ένα ημιχρονο με το 1-1 να φαίνεται σε γενικές γραμμές δίκαιο.

Στο πρώτο μέρος οι Σερράιοι πατούσαν καπως καλύτερα, είχαν στο 20′ όμορφο τεχνικό σουτ του Καρυοφύλλη που βρήλε το κάθετο δοκάρι του Ρούφου, ωστόσο το σκορ άνοιξαν οι γηπεδούχοι κόντρα στην ροή του αγώνα. Ήταν το 30′ όταν από μακρινό φαουλ του Σουκρή ο πρωην του Πανθρακικού και Εβρου Σουφλίου Μπάμπης Ζιγκερίδης με κεφαλιά σκόραρε εις βαρος της ομάδας του κανοντας το 1-0 για τον Ορφέα.

Οι Σερραιοι δεν τα έχασαν συνέχισαν να πιέζουν και στο 40′ από εκτέλεση φάουλ του Τσαούση ο Κουτζαβασιλης πετάχτηκε στη μικρή περιοχή και με κεφαλιά ισοφαρισε σε 1-1. Μάλιστα στο 42΄παραλίγο να κάνουν και την ανατροπή, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ και λάθος της άμυνας η μπαλα έφτασε στη γραμμή και την έδιωξαν με δυσκολία οι αμυντικοί του Ορφεα.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε πολλές φασεις στις δύο εστίες. Στο 61′ η ομάδα του Απόλλωνα είχε σουτ του Τσαούση που πέρασε μόλις αουτ από το καθετο δοκάρι του ρούφου, ενώ ο Ορφέας απάντησε με δυο καλα σουτ, στο 70′ με τον Πασχαλακη το οποίο πήγε ελάχιστα άουτ από το δεξι καθετο δοκάρι του Γουναριδη και στο 73′ οταν ο Χαληλ Ιμπραμ σούταρε από ευνοϊκή θέση λιγο άουτ.

Στο 76′ ο Ορφέας έχασε μεγάλη φαση για το 2-1, αλλα ο Τορομανιδης σταθηκε ατυχος αφού το μακρινό απ’ ευθείας φαουλ του βρήκε το οριζοντιο δοκαρι στο γαμα της εστας του Γουναριδη. Στο 85′ τεράστια ευκαιρία είχε ο Απόλλων για το 1-2, με το σουτ του Λιαρα μετά από γύρισμα του Νταλο, στη μικρή περιοχή να περνά αουτ. Τελευταια φαση του αγώνα για τους γηπεδούχους, αλλα ο Πασχαλακης έχασε το κοντρολ από καλή θεσηαπέναντι στον Γουναρίδη.

Ο Ορφέας έφτασε τους 33 βαθμούς και αγωνίζεται για την προτελευταία αγωνιστικη στην Κομοτηνή με το Κόσμιο, ενώ ο Απόλλωνας εχει 39 βαθμούς και υποδεχεται την Ασπίδα Ξάνθης.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αντώνης Σιαμανής της ΕΠΣ Δράμας, ενω βοηθοί οι Ροδοπίτες Θανάσης Καραγιάννη και Κωνσταντίνος Καρακασίδη της ΕΠΣ Θράκης.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Ρούφος, Χασάνογλου (46′ Καλλίδης), Χακή Τζαμπάζ, Καρκατζάνης, Κατρανίτσας, Σουκρή, Λ. Μαυρόπουλος, Τορομανίδης, Χαληλ Ιμπραμ Τανζού (91′ Βουλγαρίδης), Πασχαλάκης (88′ Αραμπατζής), Γ. Καραγκιόζης (63′ Μπουνταγκίδης)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ: Γουναρίδης, Δαμ. Τριανταφύλλου, Τάκας, Κουτζαβασίλης, Μερεσιώτης, Δέντσας, Λιάρας, Νικολαίδης, Ζυγκερίδης (78′ Γ. Καρυφύλλης), Β. Καρυοφύλλης, Τσαούσης (62′ Ντιαλό, 89′ Γκόλιας)

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ