Volley League: 6+1 tips για το «αδιάφορο» ΑΕ Κομοτηνής – Εθνικός Αλεξανδρούπολης πριν τα ματς των πλέι άουτ

Οι δύο μονομάχοι της Θράκης, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και η Κομοτηνή ανοίγουν λογαριασμό στις αναμετρήσεις τους, μέχρι να χωρίσουν οι δρόμοι τους στο σταυροδρόμι για την Volley League και την Α2.

Με την αναμέτρηση στο “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” το απόγευμα της Παρασκευής, ολοκληρώνεται η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, την οποία γρήγορα θα θελήσουν να ξεχάσουν.

Το ThrakiSportS παρουσιάζει 6+1 tips, όπως πριν από κάθε επίσημο ματς, έστω και αν το συγκεκριμένο είναι το πλέον αδιάφορο της τελευταίας αγωνιστικής καθώς δεν θα έχει την παραμικρή σημασία για τη συνέχεια, πέραν της στατιστικής και της προϊστορίας.

1. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έχει 13 βαθμούς και 5 νίκες σε 17 αγώνες και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα θα παίξει πάλι με την Κομοτηνή στα πλέι άουτ. Κοινώς, ο αγώνας της 22ης αγωνιστικής δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον αλλά θα αποτελέσει πρόβα ενόψει των πλέι άουτ.

2. Ανάλογα ισχύουν για την ΑΕ Κομοτηνής που θα τεστάρει τις δυνάμεις της ενόψει των πλέι άουτ για τα οποία προετοιμάζεται εδώ και πολύ καιρό. Η ομάδα της Ροδόπης έχει 5 βαθμούς με μόλις μία νίκη στο ενεργητικό της και θέλει να στείλει τα μηνύματα της για παραμονή και ενδεχομένως μια τόνωση στην ψυχολογία.

3. Τα πλέι άουτ ξεκινούν άμεσα, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Τετάρτη, όπως αποκάλυψε το ThrakiSportS. Θα διεξάγονται κατά πάσα πιθανότητα Τετάρτη-Σάββατο-Τετάρτη με τα μεσοβδόμαδα ματς στην Αλεξανδρούπολη και αυτά του weekend στην Κομοτηνή.

4. «Τα πράγματα έγιναν ξεκάθαρα και για μας και για τον Εθνικό. Η ώρα της κρίσης πλησιάζει και θα πρέπει να έχουμε διάρκεια και αυτοπεποίθηση. Θα γίνουν σπουδαίοι αγώνες», σχολίασε στην ιστοσελίδα της Λίγκας ο τεχνικός της ΑΕ Κομοτηνής Ηλίας Κρεούζης, που δεν θα έχει στην διάθεσή του τον τραυματία Χριστόφα.

5. «Περιμένω από τους παίκτες μου να βγάλουν στο γήπεδο την αποφασιστικότητα και το πάθος που χρειάζονται αυτοί οι αγώνες. Δεν θα κρίνει κάτι αυτό το ματς αλλά η κάθε εμφάνιση μας από εδώ και πέρα πρέπει να μην έχει λάθη. Πρέπει να αντιληφθούμε πως δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα λόγια. Είναι η ώρα των ευθυνών για όλους», είπε από την πλευρά του ο τεχνικός του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης.

6. Στον πρώτο γύρο ο Εθνικός νίκησε στην Κομοτηνή στις 22 Δεκεμβρίου 2018 με 0-3 (18-25, 23-25, 21-25). Ωστόσο στην φετινή σεζόν μετρά και η ΑΕ Κομοτηνής μια επίσημη νίκη, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, για το Λιγκ Καπ. Οι δυο ομάδες έχουν παίξει και αρκετά μεταξύ τους φιλικά, όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και την περίοδο των Χριστουγέννων που είχε διακοπεί το πρωτάθλημα. Γνωρίζονται άλλωστε πολύ καλά.

7. Για έναν περίεργο λόγο σε αυτό το αδιάφορο παιχνίδι η ΚΕΔ της ΕΟΠΕ έβαλε πρώτο διαιτητή από την Θεσσαλονίκη τον Δεληκωστίδη και δεύτερο Τζεπκινλή. Την ίδια ώρα (18:30) διεξάγονται και τα υπόλοιπα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής (Κηφισιά-ΠΑΟ, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, Φοίνικας Σύρου-Ηρακλής) ενώ ρεπό έχουν Ολυμπιακός και Παμβοχαϊκός. Το ντέρμπι της Θράκης, όπως όλα τα φετινά ματς του Εθνικού και της ΑΕ Κομοτηνής, θα καλύψει απευθείας το ThrakiSportS με live blog πόντο προς πόντο…