Άλλα 8.200 ευρώ σε έξι αθλητικούς συλλόγους έταξε ο Δήμος Κομοτηνής, αλλά δεν έχει πληρώσει τα προηγούμενα…

Εξαντλούνται τα χρήματα που έχει να δώσει ως επιχορηγήσεις ο Δήμος Κομοτηνής, ενώ την ίδια στιγμή πληθαίνουν τα αιτήματα αθλητικών-πολιτιστικών συλλόγων.

Αυτό αναδείχθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής, το απόγευμα της Τετάρτης 27 Μαρτίου, όπου εγκρίθηκε η επιχορήγηση και άλλων πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, πέραν όσων είχαν εγκριθεί και στην προηγούμενη συνεδρίαση. Ωστόσο εκείνα τα χρήματα που εγκρίθηκαν ακόμα δεν τα έχουν δει τα αθλητικά σωματεία, λόγω της γραφειοκρατίας που παρατηρείται στις υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής.

Μέχρι τώρα πάντως ο Δήμος Κομοτηνής στα λόγια και στις επίσημες αποφάσεις (γιατί όπως προαναφέρθηκε το χρώμα του χρήματος δεν το έχουν δει οι προ δεκαημέρου επιχορηγούμενοι), έχει επιχορηγήσει συνολικά 25 συλλόγους, με το συνολικό ποσό των 54.200 ευρώ. Την ίδια στιγμή το κονδύλι που έχει ο Δήμος για τον σκοπό αυτόν ανέρχεται σε 100.000 ευρώ, με τον αντιδήμαρχι Οικονομικών Δημήτρη Πολιτειάδη να λέει πως ήδη το κονδύλι έχει εξαντληθεί κατά το ήμισυ.

Από την συζήτηση πάντως δεν έλειψε και πάλι η …γκρίνια, όπως καταγράφει στο ρεπορτάζ του ο “Χρονος”, κυρίως από εκπροσώπους συλλόγων που έκριναν ως μικρά τα ποσά που τους αποδίδονται, ζητώντας την αύξηση αυτών. Προέταξαν το προσφερόμενο έργο τους, τις δράσεις, την προσέλκυση επισκεπτών από άλλες χώρες, για να πείσουν ως προς την αύξηση των ποσών.

Υπήρξαν επιμέρους τοποθετήσεις εκπροσώπων συλλόγων, με τον δήμαρχο να δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι δεσμευτικό το ποσό των 100.000 ευρώ. «Ο καθένας προγραμματίζει δράσεις και εκδηλώσεις που υπερβαίνουν την αντικειμενική δυνατότητα του Δήμου», ανέφερε σχετικά.  Επίσης ανέδειξε ότι πέρσι ήταν λιγότεροι οι σύλλογοι που αιτήθηκαν επιχορήγησης, ενώ φέτος αυξήθηκαν και πολιτική του Δήμου είναι να λάβουν όλοι οι σύλλογοι.

Ο δήμαρχος επίσης προέτρεψε επίσης καλόπιστα τους συλλόγους να αναζητούν και άλλες χρηματοδοτικές πηγές, σε χορηγούς, φορείς ή προγράμματος. Ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να επιχορηγήσει παρακάτω αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία:

Α) ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

  1. Ελληνικός Ορειβατικός σύλλογος Κομοτηνής 1.000,00€
  2. Αθλητικός σκοπευτικός σύλλογος Ωρίων Κομοτηνής 1.000,00€
  3. Α.Σ. Δημοκρίτειο 1.500,00€
  4. Π.Μ.Σ. Ολυμπιάδα Κομοτηνής  2.500,00€
  5. Α.Σ. Παλαίμαχων ΑΕ Κομοτηνής 1.500,00€
  6. Α.Ο. Μαχητών Κομοτηνής 700,00€

Β) ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Μεγάλου Κρανοβουνίου «Το Γενέσιον της Θεοτόκου 500,00€

Αξίζει να σημειωθεί ότι από 26 Απριλίου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε θα αναλάβει η νέα διοίκηση του Δήμου, δεν θα μπορούν να λαμβάνονται αποφάσεις επιχορήγησης συλλόγων. Το σίγουρο πάντως είναι ότι υπάρχουν ακόμη αιτήματα σε εκκρεμότητα που θα απασχολήσουν επόμενη συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ