Super League: Η Ξάνθη, ο Παναθηναϊκός, οι άλλοι 7 «μνηστήρες» του υποβιβασμού και η «μάχη» τους 5 αγωνιστικές πριν το τέλος

Φούντωσε το ενδιαφέρον στην ουρά της Super League μετά και τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής, αλλα και με την μη ολοκλήρωση του αγώνα Παναθηναικός-Ολυμπιακός, και με την Ξάνθη και με την νέα αποτυχία της στην Ν. Σμύρνη να έχει ένα πρόγραμμα βουνό εναντιον των καλύτερων ομάδων του πρωταθλήματος.

Η Ξάνθη που έχει ξεχασει τί σημαινει νίκη εδώ και 9 αγώνες, αλλα ευτυχώς βλέπει να μην κερδίζουν και οι αντιπαλοί της. Αυτη την στιγμη έχει απόσταση 6 βαθμων από τον ΠΑΣ Γιάννινα που έχει 23 και αυτή την στιγμή είναι στην θέση των μπαράζ, έχει αποχαιρετησει πλέον τις βλεψεις για την πρωτη πεντάδα και το Ευρωπαικό εισιτήριο, με τον Αρη δύσκολα να μένει εκτός.

Ο ΑΟΞ στους 9 τελευταίους της αγώνες, έχει 6 ισοπαλίες και 3 ήττες με μια νίκη με τον Ατρομητο στα τελευταία του δεκα παιχνίδια που ειναι και η μοναδική του στο β’ γύρο, ενώ έχει και μολις 3 τερματα σε αυτην την άσχημη τελευταια δεκάδα αγώνων του.

Με βαση το δυσκολο πρόγραμμα με τους πρωτοπόρους της βαθμολογιας πρέπει να προσέξει να μαζέψει 3-4 βαθμούς ακόμα μην μπει σε περιπέτειες, αφού φαίνεται λόγω των πολλών ισοπαλίων των ομάδων που μαχονται για την παραμονή τους το όριο σωτηρίας ίσως φτάσει στους 32 βαθμούς ίσως και λιγότερο.

Ο Λεβαδειακός με τον Καραγεωργίου στον πάγκο του έχει παρει απρόσμενες νίκες με ΑΟΞ και Άρη και έχει μαζέψει αρκετούς βαθμούς φτανοντας τους 20, ωστοσο έμεινε χωρις νίκη με Λαμια και χάνοντας με Λάρισα και ΟΦΗ. Εντός έδρας έχει τους ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιώνιο και ΑΕΚ, ενω εκτός έδρας τους Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΟΚ.

Ο ΟΦΗ που πολλοί θεωρούν σίγουρο για τον υποβιβασμό έχοντας μια καταδικαστική απόφαση για απ’ ευθείας υποβιβασμό για δωροδοκία πέρυσι στον Αιγινιακό, πονταρει την έδρα του ιδίως με την σημαντική του νικη επί του Λεβαδειακού φτανοντας τους 22 βαθμούς. Εντός έδρας έχει Γιάννενα και Αστέρα, ενω εκτός τους Άρη, Παναθηναϊκό και Ατρόμητο.

Ο ΠΑΣ Γιάννενα έχει 23 βαθμούς και κανένα δυσκολο αγώνα με ομάδες της πρωτης επτάδας πλην ΠΑΟΚ, ωστόσο δεν κερδισε κανενα σημαντικό αγώνα με ομάδες με παρόμοιους στοχους. Δεν κερδισε και δεν έχασε με Ξάνθη, Λαμία και Λάρισα και έτσι παραμενει στην θέση που οδηγεί στα μπαραζ παραμονής με τον 2ο της Football League. Εντός έδρας έχει τους Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΟΚ και εκτός έδρας τους Λεβαδειακό, ΟΦΗ και Πανιώνιο.

Ο Αστέρας Τρίπολης των Παρασχου και Γκουτσίδη μετά τις νίκες επί Παναιτωλικόυ και τις ισοπαλίες με Ξάνθη και Αστερα Τρίπολης έφτασε τους 27 βαθμούς και ανασανε κάπως βαθμολογικά. Εχει βατο πρόγραμμα με καμια ομάδα αντίπαλο από την πρωτη εξάδα. Εντός έδρας έχει Λεβαδειακό και Πανιώνιο, ενω εκτός τους Λάρισα, ΠΑΣ Γιάννενα και ΟΦΗ.

Η Λάρισα του Αλέξη Κουγια έχει επίσης 27 βαθμούς και ανάσανε με τους 5 πόντους που πήρε σε Ηρακλειο και Γιάννενα (0-0 με ΟΦΗ και ΠΑΣ) και την νικη επί του Λεβαδειακού. Θεωρητικά έχει προβλημα με το δύσκολο πρόγραμμα. Εντός έδρας έχει Αστέρα Τρίπολης, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, ενώ εκτός έδρας έχει Πανιώνιο και ΑΕΚ.

Ο Πανιώνιος του Ακη Μαντζιου με τα θετικά αποτελέσματα έφτασε στους 29 βαθμούς και δύσκολα θα κινδυνεύσει, αφού πέρασε το δύσκολο πρόγραμμα με τους 6 πρωτοπόρους. Εντός έδρας έχει Λάρισα και ΠΑΣ Γιάννινα. Εκτός έδρας έχει τους Λαμία, Λεβαδειακό και Αστέρα Τρίπολης.

Η Λαμία του Μάκη Χαβου που έχει και το μυαλό και στα ημιτελικά του κυπέλλου μετά την μεγάλη πρόκριση επί του Ολυμπιακού έχει 30 βαθμούς και βρίσκεται στο +7 από τον ΠΑΣ Γιαννινα. Εντός έδρας έχει Πανιώνιο, ΑΕΚ και Ολυμπιακό και εκτός έδρας τους ΠΑΟΚ και Απόλλωνα.

Ο πρωταθλητής των ισοπαλιών ΑΟΞ που έχει μια νίκη σε έναν ολοκληρο σχεδόν γύρο με τους 29 βαθμούς έχει ίσως το δυσκολότερο πρόγραμμα όλων. Εντός έδρας έχει ΠΑΟΚ , ΑΕΚ και τον υποβιβασμένο Απόλλωνα και εκτός έδρας τους Ολυμπιακό και Άρη.

Τέλος στην κατηγορία των ομάδων που κινδυνεύουν θα βάλουμε και τον Παναθηναικό που έχει πλέον 29 βαθμούς μετά την τιμωρία με -3 βαθμούς για το ματς με τον Ολυμπιακό και αν υπάρξει και δικαίωση του Ολυμπιακού στην έφεση, δεν αποκλείεται να τιμωρηθεί με επιπλέον αφαίρεση τριών βαθμών αν θεωρηθεί ότι ορθά διεκόπη το ματς.

Αναλυτικά, μάχη της παραμονής για 9 ομάδες

8. ΛΑΜΙΑ (30 βαθμοί): Πανιώνιος (εντος), ΠΑΟΚ (εκτος), ΑΕΚ (εντός), Ολυμπιακος (εντος), Απόλλωνας (εκτός)

7. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (29 ΒΑΘΜΟΙ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΓΙΝΟΥΝ 26): Απόλλων (εκτός), Αρης (εντός), ΟΦΗ (εντος), Ατρόμητος (εκτός), Παναιτωλικός (εντος)

9. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (29 βαθμοί): Λαμία (εκτος), Λάρισα (εντος), Λεβαδειακός (εκτος), ΠΑΣ Γιάννινα (εντος), Αστερας Τρ. (εκτος)

10. ΑΟ ΞΑΝΘΗ (29 βαθμοί): ΠΑΟΚ (εντος), ΑΕΚ (εντος), Ολυμπιακος (εκτος), Απόλλων (εντος), Αρης (εκτος)

11. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (27 βαθμοί): Λαρισα (εκτος), Λεβαδειακος (εντος), ΠΑΣ Γιάννινα (εκτος), ΟΦΗ (εκτος), Πανιωνιος (εντος)

12. ΑΕ ΛΑΡΙΣΑ (27 βαθμοί): Αστερας Τρ. (εντος), Πανιώνιος (εκτος), ΠΑΟΚ (εντος), ΑΕΚ (εκτος), Ολυμπιακος (εντος)
———————————

13. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (23 βαθμοί): Λεβαδειακός (εκτος), ΟΦΗ (εκτος), Αστερας Τρ. (εντος), Πανιώνιος (εκτος), ΠΑΟΚ (εντος)
——————————–

14. ΟΦΗ (22 βαθμοί): Αρης (εκτος), ΠΑΣ Γιάννινα (εντος), Παναθηναικος (εκτος), Αστερας Τρ. (εντος), Ατρόμητος (εκτος)

15. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (20 βαθμοί): ΠΑΣ Γιάννινα (εντος), Αστερας Τρ. (εκτος), Πανιώνιος (εντος), ΠΑΟΚ (εκτος), ΑΕΚ (εντος)