Γ’ Εθνική: Η μάχη των ΓΑΣ Κομοτηνή, Λεύκιπου και των άλλων για την άνοδο 6 αγώνες πριν το φινάλε

Έξι αγωνιστικές μένουν για την λήξη του πρωταθλήματος του 4ο ομίλου της Γ’ Εθνική μπάσκετ ανδρών και ο ΓΑΣ Κομοτηνή έχει πολλές πιθανότητες για την επιστροφη του μετά από 2 χρόνια στην Β’ Εθνική.

Λιγότερες πιθανότητες που ελαχιστοποιήθηκαν μετά την απροσμενη ήττα από την Μακάμπη στο Αλεξανδρειο έχει ο Λεύκιππος, που βρισκεται με 3 νίκες λιγότερες από τους δεύτερους Κομοτηναίους, στην έκτη θέση, έχει ωστοσο εύκολο πρόγραμμα και τον ΓΑΣ στο Αμοιρίδειο.

Σύμφωνα με την βαθμολογική κατάταξη των ομάδων, την σίγουρη πρωταθλήτρια Ευκαρπία που έχει αποσπαστεί αρκετά από τους υπόλοιπους, θα συνοδεύσει μια ομάδα. Όμως για την δευτερη θέση ενδιαφέρονται 6 ακόμα ομάδες, με την Ασπίδα Ξάνθης παρά την βελτίωσή της το τελευταίο διαστημα και την μεγάλη νίκη επί της Ευκαρπίας που της έσπασε το αήττητο 11 αγώνων να μένει εκτός δυάδας και να κοιτά περισσότερο προς τα κάτω, σε ένα πρωτάθλημα που πλην των Μουδανιών από τον 1ο μέχρι τον 13ο ολοι κερδίζουν όλους. Οι ομάδες που θα παλεψουν για την δυαδα είναι ο ΓΑΣ Κομοτηνή, ο Πολύγυρος, ο Αιαντας Ευόσμου, ο Ζέφυρος, ενω λιγότερες πιθανότητες έχει ο Λεύκιππος με την ΜΕΝΤ.

Ο ΓΑΣ Κομοτηνή θα παίξει αγώνα τελικό στον Πολύγυρο αυτην την εβδομάδα για την 21η αγωνιστική και σε περίπτωση νικης, παρά το δύσκολο πρόγραμμα του με ομάδες που έχουν ενδιαφερον θα εξασφαλίσει κατά 90% την άνοδο, αφού έχει το πλεονέκτημα σε ισοβαθμία με τον Αίαντα Ευόσμου και τον Ζέφυρο. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να μην χασει με πάνω από 1 πόντο (νικη 82-81 στην παραταση με γκολ φαουλ του Ιορδανογλου) και να κανει 4 με 5 νίκες.

Δύσκολο πρόγραμμα έχει και ο Πολύγυρος με ομάδες που χρειάζονται νίκες και θέλει οπωσδήποτε νικη με τον ΓΑΣ, όπως δυσκολα παιχνιδια έχει και ο Αιαντας, ο Ζέφυρος και η ΜΕΝΤ.

Ο Λεύκιππος για να διεκδικήσει την δέυτερη θέση θέλει το απόλυτο 6/6 και να νικήσει τον ΓΑΣ με μεγαλύτερη των 5 διαφορά που ηττληθηκε στην Κομοτηνή, ώστε να έχει την ισοβαθμία. Έχουμε αρκετό δρόμο ακόμα οπότε η αγωνία θα μεγαλώνει αγωνιστική με αγωνιστική και ισως υπό προυποθέσεις την άνοδο θα δώσει και η τρίτη θέση.

Η μάχη των μονομάχων της ανόδου:

2. ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ (34 βαθμοί): Πολύγυρος (εκτος), Σίνδος (εντός), ΜΕΝΤ (εκτος), Ευκαρπία (εντος), Λεύκιππος (εκτος), Καλαμαριά (εντος)
———————————

3. ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ (33 βαθμοί): ΓΑΣ (εντός), ΒΑΟ (εκτός), Ζεφυρος (εκτός), Σίνδος (εντος), ΜΕΝΤ (εκτος), Ευκαρπία (εντος)

4. ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ (32 βαθμοί): Σίνδος (εκτος), ΜΕΝΤ (εντος), Ευκαρπία (εκτος), Λεύκιππος (εντος), Καλαμαριά (εκτος), Μακαμπη (εντος)

-. ΖΕΦΥΡΟΣ (32 βαθμοί): ΒΑΟ (εντος), Μακάμπη (εκτος), Πολύγυρος (εντος), Ασπίδα (εκτος), Σίνδος (εντος), Δεκα (εκτος)

6. ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ (31 βαθμοι): Ασπιδα (εντος), Δεκα (εκτος), Μουδανιά (εντος), Αιαντας (εκτος), ΓΑΣ (εντος), ΒΑΟ (εκτός)

-. ΜΕΝΤ (31 βαθμοί): Μουδανιά (εντος), Αιαντας (εκτος), ΓΑΣ (εντος), ΒΑΟ (εκτος), Πολύγυρος (εντός), Σίνδος (εκτος)