ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Η κατάσταση στον όμιλο της Αν. Μακεδονίας και τα τέσσερα ζευγαρώματα με τους Θρακιώτες στα πλέι οφ

Δεν είναι μόνο ο Δυτικός Όμιλος του Πρωταθλήματος Ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, όπου μετέχουν οι ομάδες της Θράκης, στον οποίο δίνεται μάχη την τελευταία αγωνιστική για την τέταρτη θέση.

Μάχη για την τέταρτη θέση υπάρχει και στον πρώτο όμιλο του Πρωταθλήματος Ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα serresbasket η βαθμολογία για τους πέντε πρώτους έχει ως εξής:

  1. ΓΣ Σερρών 2017 42 (20-2)
  2. Πανσερραϊκός 41 (20-1)
  3. Αστέρας Καβάλας 39 (18-3)
  4. Ορφέας Ν. Σκοπού 34 (13-8)
  5. ΚΑΟΔ 34 (13-8)

Την τελευταία αγωνιστική τα δύο παιχνίδια που μαγνητίζουν τα βλέμματα είναι αυτά ανάμεσα σε ΚΑΟΔ – Πανσερραϊκό και Ορφέα Ν. Σκοπού – Προσοτσάνη. Ο Πανσερραϊκός είτε χάσει είτε κερδίσει θα είναι πρώτος, καθώς ο ΓΣ Σερρών έχει ρεπό την τελευταία αγωνιστική. Έτσι τα “λιοντάρια” των Σερρών εκμεταλλεύονται το ρεπό των συμπολιτών τους και ακόμα και με ήττα τερματίζουν στην ισοβαθμία στην πρώτη θέση, καθώς στον πρώτο γύρο είχαν κερδίσει με 70-50, ενώ στον δεύτερο γύρο υπέστησαν την μοναδική μέχρι τώρα ήττα τους με 66-64.

Η μεγάλη μάχη γίνεται για την τέταρτη θέση, εκεί όπου ο Ορφέας Νέου Σκοπού έχει το πάνω χέρι μέχρι στιγμής στην ισοβαθμία με τον ΚΑΟΔ, καθώς ενώ ηττήθηκε στον πρώτο γύρω στο Νέο Σκοπό με 57-66, στον δεύτερο γύρω επικράτησε μέσα στη Δράμα με 46-77. Ο Ορφέας θέλει την τελευταία αγωνιστική ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από τον ΚΑΟΔ, ενώ η ομάδα της Δράμας για να τερματίσει στην τέταρτη θέση θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση και οδηγήσει τον Πανσερραϊκό στη δεύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα να ηττηθεί και ο Ορφέας Νέου Σκοπού από την Προσοτσάνη.

Με βάση τα παραπάνω τα ζευγάρια για τα play off του πρωταθλήματος έχουν ως εξής:

Εθνικός Αλεξανδρούπολης η Αρίων Ξάνθης – Ορφέας Ν. Σκοπού ή ΚΑΟΔ
Αρίων Ξάνθης ή Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Αστέρας Καβάλας
Πανσερραϊκός – Φιλία Ορεστιάδας ή Θύελλα Φερών
ΓΣ Σερρών 2017 – Αίαντας Κομοτηνής