Γ’ Εθνική: Τρεις Αθανασίου στα γκολπόστ τριών ομάδων στον Α’ Όμιλο! Ντεμπούτο ως βασικός με τον Άρη (και) ο Θεόδωρος

Ντεμπούτο με την φανέλα του Άρη Αβάτου ως βασικός έκανε στο Σιδηρόκαστρο ο τερματοφύλακας Θόδωρος Αθανασίου. Ωστόσο άλλοι 2 Αθανασίου διακρίνονται κάτω από τα γκολπόστ των ομάδων τους.

Ο 25χρονος πορτιέρο πρόσφατα ολοκλήρωσε τις σπουδές στο Οικονομικό Κομοτηνής του ΔΠΘ και περιμένει την ορκομωσία του, μετά από μια τριετία στον Ορφέα Ξάνθης και νωρίτερα σε Ασπίδα Ξάνθης, Θράκη Συδίνης, ενώ ήταν μέλος στην πρωταθλήτρια Ελλάδας ομάδα της ΕΠΣ Ξάνθης συμμετέχοντας και στα τελικά στο Region’ Cup στον Σαν Μαρίνο μεταγράφηκε τον Οκτώβριο στον Άρη Αβάτου.

Στον Άρη φέτος έχει αγωνιστει σε αγώνες κυπέλλου στην ΕΠΣ Ξάνθης, ένα ημιχρονο ως αλλαγή με το Κόσμιο την περασμένη εβδομάδα και στον άτυχο αγώνα που ο Άρης ηττήθηκε με 3-0 από τον ουραγό Εθνικό Σιδηροκάστρου ξεκινόντας από τον Αλέκο Ξανθόπουλο ως βασικός.

Το όνομα Αθανασίου ώστοσο δεν είναι άγνωστο στα γήπεδα της Ελλάδας, ιδίως κάτω από τα γκολπόστ και συμπτωματικά στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Γνωστότερος όλων ο 35χρονος Θεσσαλονικιός πορτιέρο Γρηγόρης Αθανασίου του Αλεξάνδρου Κιλκίς με παρελθόν στην Super League φορώντας την φανέλα του Εργοτέλη, αλλά και των Ακράτητου, Ατσαλένιου, Αγίας Νάπας και Χανίων.

Ο 27χρονος Νάσος Αθανασίου αγωνίζεται στον Νέστο Χρυσούπολης και αν και το όνομα του συζητήθηκε πολύ τελευταία στην Χρυσούπολη μετά τον άτυχο αγώνα με το Παραλίμνιο, αποτελέι το πυλώνα τις καταπληκτικής σεζόν της ομάδας του Κυριάκου Κετσιεμενίδη, αφού με την απόδοσή του όλη την χρονιά αλλά κυρίως στους αγώνες με την Καβάλα κατέβασε τα ρολά. Ξεκίνησε από την ΑΕ Πιερέων και στην συνέχεια βρέθηκε στον Οδυσσέα Κορδελιού, στον Απόλλων Σμύρνης και στην Καβάλα πριν την διετία του στο Νέστο.

Το ενδιαφέρον είναι ότι μπορεί όλοι τους να αγωνίζονται κάτω από τα δοκάρια και 3 από τις 14 ομάδες του Ομίλου να έχουν έναν Αθανασιου στα γκολποστ, ωστόσο δεν υπάρχει καμιά συγγένεια μεταξύ τους.