Γ’ Εθνική: Όγδοη εντός έδρας ήττα και μαθηματικός υποβιβασμός για την Ασπίδα! Παράταση ζωής το Καλαμπάκι

Ο μαθηματικός υποβιβασμός της Ασπίδας Ξανθης οριστικοποιήθηκε 3 αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος και την ήττα με 1-2 από την ΑΕ Καλαμπακίου που παρέμεινε ζωντανή στην θπόθεση σωτηρια.

Στο 6′ οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με τον Τζιβανάκη, ενω και στο 30′ το φαουλ του πρωην παίκτη του Πανθρακικού Τσερκέζου πέρασε πάνω από το δοκάρι του Χατζηγεωργίου. Η Ασπίδα απειλησε στο 35′ όταν από την κακή έξοδο του Κελετζή, ο Κυριαζίδη με κεφαλια βρηκε τον Δογανίδη αλλα το σουτ του απομακρύνθηκε στην γραμμή από τους Δραμινούς.

Στο δευτερο μέρος είχαμε βροχή τερματων με το ξεκίνημα. Στο 48′ η Ασπίδα έκανε το 1-0, όταν από φαουλ του Παπαδόπουλου, ο Δογανίδης με κεφαλιά ανοιξε το σκορ πετυχαινοντας το πρώτου τέρμα στην σεζόν. Λίγο αργότερα σε ένα λεπτό οι Δραμινοί έκαν την ανατροπή και το σκορ 1-2.

Στο 51′ ο Γεωργιάδης έδωσε την μπάλα στον Ντόβα, που είχε περάσει ως αλλαγή στο ημίχρονο και ισοφάρισε σε 1-1 και με τη σέντρα και λαθος των γηπεδούχων η ΑΕΚ εκλεψε την μπάλα και ο Τσερκέζος με εκπληκτικο σουτ σκοραρε και πάλι για την ομάδα του δινοντας το πολύτιμο τριποντο στην ΑΕΚ.

Στο 85′ ο Χριστοφορίδης δεν μπορεσε να ισοφαρίσει με την Ασπιδα να υποβιβαζεται και μαθηματικά με την 8η εντός έδρας ήττα της, ενω το Καλαμπάκι βρισκεται στο -5 από την Πέρνη και την επόμενη βδομάδα υποδέχεται την πρωτοπόρο Καβάλα και ίσως και αυτό ακολουθήσει την Ασπίδα στα τοπικά.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Σαμαράς): Χατζηγεωργίου, Νταμπανλής, Ζώτος, Χριστοφορίδης, Μερακλής, Κωτίδης (46′ Κατσής), Κυριαζίδης (76′ Χατζηπαρασκευάς), Χατζηπαπας, Δογανίδης (61′ Νικολαΐδης), Παπαδόπουλος (70′ Κοντογιαννίδης), Ρ. Σάββογλου

ΑΕ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ (Φιλίππου): Κελετζής, Θεοδοσιάδης, Κυσσίδης, Κλόγκερι, Μίτρε, Κασαπίδης, Τσερκέζος, Βασιλειάδης, Γεωργιάδης (64′ Αραμπατζής), Τζιβανάκης (76′ Στάικος), Παυλίδης (46′ Ντόβας)