Πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ το κέρδος της ΠΑΕ Ξάνθη από την πώληση των εισιτηρίων στους οπαδούς του ΠΑΟΚ

Ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό θα βάλει η ΠΑΕ Ξάνθη στα ταμεία της από την πώληση των συνολικά 4.600 εισιτηρίων που θα δοθούν στους οπαδούς του ΠΑΟΚ για την αναμέτρηση της περασμένης εβδομάδας.

Όπως έχει ανακοινωθεί, τα εισιτήρια θα τιμώνται προς 20 ευρώ στο πέταλο και 25 ευρώ στην θύρα που βρίσκεται απέναντι από εκείνη των επισήμων. Δεδομένου ότι σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, «η χωρητικότητα του “Xanthi FC Arena” είναι 7.361 καθήμενων θέσεων από τις οποίες οι 6.000 είναι σκεπαστές», γίνεται αντιληπτό ότι οι θέσεις στο πέταλο που είναι οι μόνες μη σκεπαστές είναι 1.361. Τα εισιτήρια για αυτές θα κοστίζουν όπως είναι γνωστό 20 ευρώ έκαστο.

Συνεπώς τα υπόλοιπα 3.269 εισιτήρια μέχρι να φτάσουμε στα 4.600 θα είναι στην σκεπαστή κερκίδα απέναντι από τα επίσημα. Αυτά όπως έχει ανακοινωθεί, θα τιμώνται προς 25 ευρώ το καθένα. Συνεπώς μόνο από αυτόν το αγώνα η ΠΑΕ Ξάνθη θα λάβει κατά την πιο ήπια εκτίμηση (1.361×20)+(3.269×25)= 27.220 + 65.380 = 92.600 ευρώ.

Δεν τα λες και λίγα σχεδόν 100.000 ευρώ έσοδα από έναν και μόνο αγώνα, έστω και αν το οικονομικό κέρδος από αυτήν την απόφαση έχει προκαλέσει την μήνη αρκετών οπαδών της Ξάνθης, οι οποίοι ήδη έχουν εκφραστεί με απαξιωτικά σχόλια για την διοίκηση στα social media (θυμηθείτε το σχετικό ρεπορτάζ με ένα κλικ ΕΔΩ) ενώ και οι oργανωμένοι έχουν ανακοινώσει τγην διεξαγωγή έκτακτης γενικής συνέλευσης το βράδυ της Δευτέρας (η σχετική ανακοίνωση με ένα κλικ ΕΔΩ).

Για την ακρίβεια, από αυτό και μόνο το παιχνίδι είναι πολύ πιθανό να εισπαχθούν όχι απλά περισσότερα χρήματα από όσα θα έχουν εισπραχθεί στο σύνολο της χρονιάς από όλα τα υπόλοιπα εντός έδρας παιχνίδια αλλά και από όσα εισπράχθηκαν το καλοκαίρι από τις πωλήσεις των ειστηρίων διαρκείας της ομάδας…