Οι νικητές στο 1ο Thraki Bike Festival – Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι συμμετοχές στον αγώνα

Πέρασε στην ιστορία το πρώτο Thraki Bike Festival που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή το πρωί της Κυριακής υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Ποδηλάτες όλων των ηλικιών συμμετείχαν στις διαδρομές των 5 και 60 χιλιομέτρων ενώ τα μικρά παιδιά συμμετείχαν στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα που στήθηκε στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής.

Στον αγώνα έλαβαν μέρος ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα, ακόμα και από μεγάλους συλλόγους της χώρας όπως ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ, ενώ βρέθηκαν και αθλητές από την Βουλγαρία και την Τουρκία, δίνοντας διεθνές χρώμα στην εκδήλωση.

Πρώτος  στον αγώνα αντοχής των 60 χλμ αναδείχθηκε ο Nicolas Genov, δεύτερος ο Θεόδωρος Κοσμίδης, τρίτος ο Plamen Dimov, τέταρτος ο Ηλίας Καβουρτζικλής, πέμπτος ο Σταύρος Παπαδόπουλος και έκτος ο Δημήτριος Σκιντζής. Πρώτη γυναίκα αναδείχθηκε η Μαρία Γιουψάνη.

Μαζί με τις απονομές πραγματοποιήθηκαν και κληρώσεις για δώρα, που ήταν προσφορά χορηγών της διοργάνωσης. Τιμώμενα πρόσωπα της διοργάνωσης ήταν ο δευτεραθλητής Ευρώπης του υψους Κώστας Μπανιώτης και ο πρωταθλητής της ποδηλασίας Χαρούν Μολλά, αμφότεροι Κομοτηναίοι που τιμούν μέσω του αθλητισού τα ελληνικά εθνικά χρώματα στις διεθνείς διοργανώσεις.

Οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες ευχήθηκαν το Thraki Bike Festival να εξελιχθεί σε θεσμό και να εμπλουτίζεται χρόνο με τον χρόνο.