Γ’ Εθνική: Με Παρουτσή «λυτρωτή» ο Νέστος πέρασε από την Ξάνθη και έμεινε ζωντανός για τον τίτλο

Δύσκολη νίκη με 0-1 στο γήπεδο που πριν τρεις εβδομάδες με τον Άρη Αβάτου έχασε το αήττητο, πήρε ο Νέστος Χρυσούπολης απέναντι στον μαχητικό Ορφέα Ξάνθης και ελπίζει σε στραβοπάτημα της Καβάλας ώστε να πάρει στο νήμα το πρωτάθλημα.

Ο Ορφέας στο 5′ έχασε μεγάλη ευκαιρία αλλά η κεφαλιά του ανενόχλητου Τανζού από την σέντρα από τα αριστερα του Πασχαλάκη πήρε περίεργη τροχια και έφυγε μολις αουτ στην ρίζα της αριστερης δοκού. Ο Νεστος στην συνεχεια πήρε τον έλεγχο έιχε ενα απ’ ευθείας κορνερ του Νικλιτσιώτη στο 17′ που πέρασε μόλις αουτ καθως κανεις δεν μπορεσε να σπρωξει την μπαλα στα δίχτυα, ενω μεγαλη φαση εχασε σε τετ α τετ ο Μελισσοπουλος σουταροντας αουτ απο καλή θεση στο 23ο λεπτο.

Στο 25′ φάουλ του Νικλητσιώτη ανάγκασε τον Ρούφο να διώξει και τους αμυντικους να απομακρυνουν. Απίστευτη φαση και πάλι για τον Νέστο είχαμε στο 28′ όταν ο Μπέλιτς σουταρε πανω στον ρουφο και στην επαναφορα ο αμαρκαριστος Μκρτσιάν καταφερε και εστειλε την μπαλα σχεδόν σε κενό τερμα την μπαλα στο οριζόντιο δοκαρι του Ορφέα.

Στο δεύτερο μέρος ο Νεστος παρά τον τραυματισμό του Κουντού στο 50′ που αντικαταστάθηκε από τον Ευθυμιάδη, είχε τον έλεγχο του αγώνα, αλλα απείλησε μονο με σουτ και με ένα φαουλ του Νικλιτσιώτη που πέρασε άουτ.

Στο 69′ ο Σερραίος πρωην επιθετικος του Πανσερραικού Στρατος Παρουτσης που ειχε μπει ως αλλαγη στην θέση του Γκουτσίδη, με το 4ο φετινό του τέρμα λύτρωσε για μια ακόμη φορά τον Νέστο, με όμορφο σουτ απο τα αριστερα μετα από λαθος απέκρουση της αμυνας του Ορφεα. Το γκολ της νίκης είχε πετυχει και στην νικη με 1-2 με τον Πανσερραικο, ενω και στο 3-1 του πρωτου γύρου ειχε πετυχει δυο τέρματα.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν αλλα δεν απειλησαν ιδιαίτερα, με τον Νέστο να χανει νεα απίστευτη ευκαιρια στο 83′ αλλά ο Τζαμπέγια μόνος του απέναντι στον Ρούφο σουταρε αουτ. Ο Ορφέας προσπαθησε παιζοντας τα όλα για όλα βγαινοντας όλοι στην επίθεση με τον Ρούφο να εκτελέι από το κέντρο τα φαουλ, αλλα απείλησαν μόνο στο σουτ του Γιάννη Καραγκιόζη στο 87′ της συναντησης με τον Νεστο να κατακτά την 8η εκτός εδρας νίκη του και να παραμένει στο -1 από την Καβάλα.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Χατζημεστής): Ρούφος, Χακλη Τζαμπάζ, Καρκατζάνης, Χασάνογλου, Μακράκης, Λ. Μαυρόπουλος, Μπουνταγκίδης (86′ Ζιγκολάρι), Τορομανίδης (71′ Γ. Καραγκιόζης), Αραμπατζής (58′ Ξαντινίδης), Χαλήλ Ιμπραμ Τανζού, Πασχαλάκης

ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ (Κετσιεμενίδης): Αθανασίου, Μαϊδάνος, Αρετάς, Χούσινετς, Μκρτσιάν, Κουντού (50′ Ευθυμιάδης), Ορφανίδης, Νικλητσιώτης (85′ Παπαδόπουλος), Μπέλιτς (79′ Τζαμπέγια), Αλ. Μελισσόπουλος, Γκουτσίδης (54′ Παρουτσής)