Γ’ Εθνική: Ανέβηκε τρίτος ο Πανσερραϊκός αν και τον δυσκόλεψε αρκετά το ήδη υποβιβασμένο Κόσμιο

Στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα ανέβηκε ο Πανσερραϊκός μετά τη νίκη του με 4-2 στην Κομοτηνή επί του ΠΑΟK Κοσμίου για την 23η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, που ήρθε πάντως αγνωτικά για τους κόκκινους.

Αν και ο ΠΑΟΚ Κοσμίου έχει υποβιβαστεί και μαθηματικά, έβαλε δύσκολα στους κόκκινους του Ηλία Εγγονίδη που μπορεί να έδωσε χρόνο συμμετοχής στα νέα παιδιά, αλλά είδε την ομάδα του να δέχεται δύο τέρματα και να χάνει πέναλτι και ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους σερραίους, που άνοιξαν το σκορ πριν το δεκάλεπτο με διπλή προσπάθεια και κεφαλιά τουΤζόρτζ Ομπόσου. Ακριβώς στο δεκάλεπτο ο Πλασταράς ανέτρεψε τον Δημήτρη Γκούρτσα ο οποίος ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι αλλά η μπάλα βρήκε το δοκάρι και πέρασε άουτ. Ετσι, στο 13ο λεπτό από πάσα του Τζατζανά, ο Αμέτ Ερκάν με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, μετά από λάθος του τερματοφύλακα ο Κώστας Μπίλης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Πανσερραϊκού και δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του. Μέχρι τότε, οι φιλοξενούμενοι είχαν χάσει μόνο μία ακόμα κλασική ευκαιρία όταν στο 16′ ο Στέφανος Πέτρου με ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή  του Κοσμίου, πέρασε αμυντικούς και  τερματοφύλακα αλλά το πλασέ που έκανε η μπάλα πέρασε άουτ.

Λίγο πριν την συμπλήρωση μιας καθαρής ώρας αγώνα, από πάσα του Πέτρου, ο Τζόρτζ Ομπόσου με σουτ έκανε το 1-3. Ωστόσο ο ΠΑΟΚ Κοσμίου έβγαλε αντίδραση και στο 64ο μετά από σουτ του Στόϊνοβιτς, ο Χρήστος Γιαννακίδης απέκρουσε τη μπάλα αλλά ο Παναγιώτης Καρασιούνας πήρε το ριμπάουντ και με σουτ μείωσε σε 2-3. Στο 68′ με εκτέλεση φάουλ ο Γιώργος Παπαβασιλείου έστειλε τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα επιτυγχάνοντας το 11ο φετινό του γκολ διαμορφώνοντας το τελικό 2-4.

Πριν ολοκληρωθεί το παιχνίδι, είχαμε στο 77′ ενα σουτ του Κυριακόπουλου που απέκρουσε Γιαννακίδης και στο 82′ ενα σουτ του Ρουμπιέ που η μπάλα πέρασε  άουτ.

ΠΑΟΚ ΚΟΣΜΙΟΥ (Σαββας Αϊβάζης): Δεληγιάννης (46′ Ράπτης), Πάντος, Τζατζανάς (46′ Καρασούνας), Πλασταράς, Λεβέντελης, Χατζητουλούσης (75Ταχτσόγλου), Στόϊνοβιτς (75′ Βούλγαρης), Ρουμπιές, Αμέτ Ερκάν (80′ Λάσκαρης), Κυριακόπουλος, Νάνος.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Ηλίας Εγγονίδης): Γιαννακίδης, Μπάρδας, Αποστολόπουλος, Πολύζος, Κούτλας, Μπίλης (55′ Κονταξής), Πέτρου, Ζιώγας, Παπαβασιλείου, Γκούρτσας (85′ Ζώβληκας), Ομπόσου (75′ Σαρέγκος).