ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Οι ομάδες της Κομοτηνής ρυθμιστές της τέταρτης θέσης! Όλα τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής

Δύο ομάδες του Έβρου ερίζουν το τέταρτο και τελευταίο εισιτήριο για τη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, μετά την εντός έδρας της ΑΕ Κομοτηνής από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Δεδομένα η ΑΕΚ δεν μπορεί να το διεκδικήσει πλέον και έτσι Φιλία Ορεστιάδας και Θύελλα Φερών θέλουν τον δικό τους συνδιασμό αποτελεσμάτων την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, με δύο ομάδες της Κομοτηνής να παίζουν ρόλο ρυθμιστή.

Η Φιλία Ορεστιάδας φιλοξενείται από το Δημοκρίτειο Κομοτηνής και σε περίπτωση νίκης τα δύο σενάρια που θα αναφέρουμε παρακάτω δεν θα έχουν καμία αξία, καθώς θα είναι αυτή που θα καταλάβει την τέταρτη θέση, ενώ το ίδιο θα συμβεί και σε περίπτωση ήττας της Θύελλα Φερών, που την ίδια ώρα θα φιλοξενεί την Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης.

Όλα τα σενάρια αρχίζουν σε περίπτωση ήττας της Φιλίας και νίκης της Θύελλας και εδώ έρχεται να προστεθεί η (αδιάφορη πλέον) ΑΕ Κομοτηνής σε πιθανή τριπλή ισοβαθμία, με την ομάδα της Κομοτηνής να αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Έβρο Σουφλίου.

Σε περίπτωση ήττας της Φιλίας Ορεστιάδας και νίκης των ΑΕ Κομοτηνής και Θύελλας Φερών θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία στους 41 βαθμούς και η Φιλίας Ορεστιάδας θα είναι αυτή που θα είναι στην τέταρτη θέση, καθώς θα έχει 3 νίκες έναντι των αντιπάλων της, με τη Θύελλα Φερών να έχει 2 και την ΑΕ Κομοτηνής μία.

Αν ηττηθεί όμως η ΑΕ κομοτηνής στο Σουφλί, ηττηθεί η Φιλία Ορεστιάδας στην Κομοτηνή και νικήσει η θύελλα Φερών, τότε στους 41 βαθμούς θα βρεθούν η Φιλία και η Θύελλα. Σε αυτό το σενάριο την τέταρτη θέση καταλαμβάνει η ομάδα των Φερών, καθώς είχε νικήσει εντός τη Φιλία με 66-32, ενώ ηττήθηκε στην Ορεστιάδα με 51-44.

Όσον αφορά την πρώτη θέση, Εθνικός Αλεξανδρούπολης και Αρίων Ξάνθης υποδέχονται την Χρυσούπολη και τον Βύρωνα Καβάλας αντίστοιχα, με τον Εθνικό να έχει την ισοβαθμία με την ομάδα της Ξάνθης και τον Αρίωνα να θέλει δική του νίκη και ήττα της ομάδας της Αλεξανδρούπολης για να τερματίσει πρώτος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής (οι ώρες είναι αυτές που αναφέρει η ΕΚΑΣΑΜΑΘ αυτή τη στιγμή στην ιστοσελίδα της):

26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ) – Σάββατο 30 Μαρτίου
ΚΓ Φερών Ώρα 17:00 Θύελλα Φερών – Ολυμπιάδα Αλεξ/πολης
ΔΑΚ Ξάνθης Ώρα 17:00 Άθλος Ξάνθης – ΑΟ Καβάλα
ΚΓ Σουφλίου Ώρα 17:00 Έβρος Σουφλίου – ΑΕ Κομοτηνής
ΚΓ Αλεξ/πολης Ώρα 18:00 Εθνικός Αλεξ/πολης – Χρυσούπολη
ΚΓ Κομοτηνής Ώρα 17:00 Δημοκρίτειο Κομοτηνής – Φιλία Ορεστιάδας
ΚΓ Μπαλτατζής Ώρα 17:00 Αρίων Ξάνθης – Βύρωνας Καβάλας
ΚΓ Κομοτηνής Ώρα 19:00 Αίας Κομοτηνής – Αγία Βαρβάρα