Προκρίθηκε στο φάιναλ φορ του Πανελληνίου Σχολικού το 2ο ΓΕΛ Ξάνθης και θα υπερασπιστεί στον Πύργο τον περσινό του τίτλο!!!

Την πρόκρισή του στο φάιναλ φορ του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου πέτυχε το 2ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης, που πέρυσι είχε κατακτήσει τον τίτλο και φέτος καλείται να τον υπερασπιστεί.

Η ομάδα του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης, προπονητής – γυμναστής της οποίας είναι ο Ηλίας Καραλίδης, κατάφερε αφού αρχικά επικράτησε στο Νομό και ακολούθως στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ (κερδίζοντας το 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής) αλλά και στο νοκ άουτ ματς της β’ επόμενης φάσης (την περασμένη Τετάρτη στη Νάουσα), να εξασφαλίσει ένα από τα εισιτήρια της τελικής τετράδας κερδίζοντας το μεσημέρι της Παρασκευής στην Κοζάνη την ομάδα του 2ου Γενικού Λυκείου της πόλης στην διαδικασία των πέναλτι.

Στην κανονική διάρκεια του αγώνα οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1, με τους γηπεδούχους να προηγούνται αλλά τον Τσιπούρα με εύστοχο χτύπημα πέναλτι να ισοφαρίζει. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο και έτσι οι δυο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στη ρώσικη ρουλέτα, με τους Ξανθιώτες να ευστοχούν και στα πέντε πέναλτι που εκτέλεσαν οι Τσιπούρας, Τσιτσεκίδης, Γράβας, Δημητριάδης και Τσεγγελίδης, ενώ οι Κοζανίτες έχασαν ένα.

Το 2ο ΓΕΛ Ξάνθης εξασφάλισε έτσι το ένα εισιτήριο για το φάιναλ φορ που θα διεξαχθεί στα τέλη της άλλης εβδομάδας στον Πύργο. Το άλλο εισιτήριο από την Βόρεια Ελλάδα το εξασφάλισε το ΓΕΛ Σταυρούπολης από την Θεσσαλονίκη ενώ την Δευτέρα θα διεξαχθούν οι άλλοι δύο προημιτελικοί για να αναδειχθούν οι ομάδες από τη Νότια Ελλάδα που θα λάβουν μέρος στην τελική φάση του Πύργου.

Στον αγώνα της Κοζάνης ο Ηλίας Καραλίδης χρησιμοποίησε ως ενδεκάδα τους Κοτσάκη, Τσεγγελίδης, Καλλίδη, Μολώνη, Τσιτσεκίδη, Δημητριάδη, Κοντογιαννίδη, Γκαρνέτα, Τουρατζίδη, Φροσύνη και Τσιπούρα ενώ χρησιμοποιήθηκαν ως αλλαγές και οι Ισπυρλίδης, Γράβας και Ισαακίδης.