Ένα φορτηγό σχολικά είδη μαζεύτηκε από τους μαθητές στο ΔΑΚ Κομοτηνής για τα Παιδικά Χωριά SOS

Ενα φορτηγάκι γέμισαν με σχολικά κυρίως είδη οι μαθητές της Κομοτηνής που βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης στο ΔΑΚ για να λάβουν μέρος στο πρώτο σκέλος των εκδηλώσεων που διοργάνωσε η ΠΑΕ Ποντίων με την εκπαιδευτική κοινότητα Ν. Ροδόπης και τα Παιδικά Χωριά SOS.

“Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα που έκανε το υπουργείο Εσωτερικών, για κοινωνικές δράσεις το 2019. Ο σύλλογός μας δραστηριοποιείται στον αθλητικό τομέα και ιδίως σε κοινωνικά ζητήματα για την περιοχή μας“, ενημέρωσε την εφημερίδα “Χρόνος” ο πρόεδρος του συλλόγου Μιχάλης Κακουλίδης, ο οποίος δήλωσε αισιόδοξος, γιατί “η εκδήλωσή μας πάει πολύ καλά από πλευράς συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης που χρειάζονται τα Παιδικά Χωριά SOS για τη λειτουργία τους κι αναμένουμε και άλλα είδη”.

Μάλιστα, σε άλλες δηλώσεις του στο maronnews, αποκάλυψε ότι με τα είδη που έφεραν οι μαθητές, κυρίως σχολικά είδη, γέμισε ένα φορτηγό. Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι “πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν δομές στήριξης σε Κομοτηνή και Σάπες”. Όπως ενημέρωσαν από τα Παιδικά Χωριά SOS, οι δομές στήριξης αφορούν 50 οικογένειες στον Δήμο Κομοτηνής και 20 οικογένειες στον Δήμο Σαπών.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Πέμπτης μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συγκεντρώθηκαν στο ΔΑΚ Κομοτηνής όπου ενημερώθηκαν από τους ανθρώπους των Χωριών SOS και παρακολούθησαν αθλητικό δρώμενο, ενώ αργότερα την ίδια ημέρα οι ίδιοι ενημέρωσαν μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής. Και στους δύο χώρους συγκεντρώθηκε πλήθος ειδών πρώτης ανάγκης, το οποίο αποδόθηκε αρμοδίως.

Στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου θα γίνει αντίστοιχη ενημέρωση προς μέλη πολιτιστικών συλλόγων του νομού και θα συγκεντρωθούν είδη και θα υπάρξει στον χώρο μουσική βραδιά, ενώ το Σάββατο από τις 10:00 το πρωί στον πολυχώρο fair play θα λάβουν χώρα αθλητικές δράσεις με διάφορους ποδοσφαιρικούς συλλόγους ακαδημιών της περιοχής, επίσης προς συγκέντρωση επίσης ειδών πρώτης ανάγκης.