Τελειώνουν τον Σαββίδη από το ποδόσφαιρο με τριετή απαγόρευση στα γήπεδα!!! «Καμπάνα» και στην Ξάνθη με πρόστιμο και ποινή έδρας

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς του πειθαρχικού οργάνου της Super League στον διευθυντή ακαδημιών της Ξάνθης Θεόδωρο Σαββίδη, για όσα έγιναν στην αναμέτρηση της Κ15 της Ξάνθης με την αντίστοιχη του Άρη το περασμένο Σάββατο.

Ο δικαστής έκρινε ότι ειδικά στα πρωταθλήματα υποδομής οι προπονητές πρέπει να είναι ταυτόχρονα και παιδαγωγοί και παράδειγμα προς μίμηση για τους μελλοντικούς πρωταθλητές. Έτσι, τιμώρησε με εξαιρετικά αυστηρές ποινές τον Θ. Σαββίδη, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος είχε ζητήσει δημίσια συγνώμη για την συμπεριφορά του.

Τα όσα κατέγραψε ο διαιτητής της αναμέτρησης στο φύλλο αγώνα αλλά και ο παρατηρητής της αναμέτρησης στην έκθεσή του δεν ήταν καθόλου ευνοϊκά για τον Σαββίδη, στον οποίο επιβλήθηκε ίσως η πιο σκληρή τιμωρία που έχει επιβληθεί σε αγώνα πρωταθλήματος υποδομής στην Ελλάδα.

Συγεκριμένα, η διοργανώτρια αρχή μεταξύ άλλων του επέβαλε απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο για τα επόμενα τρία χρόνια, τελειώνοντάς τον ουσιαστικά από το ποδόσφαιρο, καθώς και χρηματικό πρόστιμο 9.400 ευρώ. Επίσης υψηλό πρόστιμο θα πληρώσει και η ΠΑΕ Ξάνθη, ενώ θα αγωνίζεται κεκλεισμένων των θυρών στα τρία επόμενα ματς η Κ15 της ομάδας!!!

Αναλυτικά η ποινή:

“Σε συμπλήρωση της πειθαρχικής δίωξης, που ασκήθηκε εναντίον σας με την από 130/19-3-2019 κλήση μας, καλείσθε ενώπιόν μας, την Πέμπτη, 21-3-2019 και ώρα 12:00:
Για τη συμπεριφορά του κ. Θ. Σαββίδη:
Επιβάλλει στην ομάδα Ξάνθη U15 συνολική χρηματική ποινή ποσού τριών χιλιάδων (3.000,00) ευρώ και ποινή διεξαγωγής τριών (3) αγώνων χωρίς θεατές. Επίσης επιβάλλει στον κ. Θ. Σαββίδη συνολική χρηματική ποινή ποσού εννέα χιλιάδων τετρακοσίων (9.400,00) ευρώ, ποινή απαγόρευσης της εισόδου του στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια για δύο (2) μήνες και ποινή απαγόρευσης του στο γήπεδο για τρία (3) χρόνια.”

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΧΕ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΚΛΗΣΗ ΤΟΥ Θ. ΣΑΒΒΙΔΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ