Euro 2020: Βασικός και πολύ καλός ο Παπουλής στην πεντάρα της Κύπρου επί του Σαν Μαρίνου

Σε στυλ προπόνησης το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Κύπρου φιλοδώρησε με πέντε τέρματα την αντίστοιχη ομάδα του Σαν Μαρίνο και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της για την τελική φάση του Γιούρο 2020.

Η Κύπρος ισοφάρισε και το ρεκόρ τερμάτων που πέτυχε ξανά κόντρα στην Ανδρόρα το 2000 και 2014, έχοντας ως βασικό παίκτης στις τάξεις της τον πρώην επιθετικό του Πανθρακικού Φώτη Παπουλή, που έχει πάρει την κυπριακή υπηκοότητα. Πλέον η ομάδα της Κύπρου προετοιμάζεται για το ματς με το Βέλγιο την Κυριακή.

Η Κύπρος μπήκε στον αγώνα με σκοπό να καθαρίσει από γρήγορα το Σαν Μαρίνο και να προσηλωθεί στον μεγάλο αγώνα της Κυριακής. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Παπουλής έκανε το σουτ με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στα χέρια του Μπενετετίνι. Στο 10′ ο Παπουλής και πάλι έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να περνά ξυστά από το δεξί δοκάρι του Σαν Μαρίνο.

Στο 18′ λεπτό και πάλι ο Παπουλής έκανε το πλασέ με την μπάλα να χτυπά στο χέρι του αμυντικού του Σαν Μαρίνο. Ο Πιέρος Σωτηρίου ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι κάνοντας το 1-0. Στο 22′ ο Παλάζι ανέτρεψε τον Πιέρο μέσα στην περιοχή με τον ρεφ της αναμέτρησης να καταλογίζει ξανά την εσχάτη των ποινών. Ο άσσος της Κοπεγχάγης δεν αστόχησε ούτε αυτή την φορά κάνοντας έτσι το 2-0.

Στο 32′ ο Κούσουλος με κοντινό πλασέ μέσα από την περιοχή μετά την πάσα του Εφράιμ έκανε το 3-0, ενώ ο Εφραίμ με ένα εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή διαμόρφωσε το 4-0 όπου ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Στο 55′ ο Παπουλής αντικαταστάθηκε από τον Σπόλιαριτς  ενώ στο 56ο λεπτό ο Λαΐφης με δυνατή κεφαλιά στο κόρνερ του Άντονι Γεωργίου έκανε το τελικό 5-0.