ΕΠΣ Έβρου: Επιτυχημένος ο απολογισμός της ημερίδας για τα «φορολογικά, νομικά και οργανωτικά θέματα των συλλόγων»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η ημερίδα για «Φορολογικά, Νομικά & Οργανωτικά Θέματα Αθλητικών Συλλόγων» σε συνεργασία με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Έβρου και υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, του Συλλόγου Λογιστών Φοροτεχνικών Αλεξανδρούπολης και του Συλλόγου Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Έβρου.

Στο Νομαρχείο στην Αλεξανδρούπολη η ημερίδα φιλοξένησε εκπροσώπους συλλόγων από όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, αλλά και από την Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, καθώς και επαγγελματίες από τον φοροτεχνικό και νομικό χώρο. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μάλιστα τόσο ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ενώ τα θέματα που αναλύθηκαν αφορούσαν τους αθλητικούς συλλόγους, μετά τις αλλαγές στην εθνική φορολογική και αθλητική νομοθεσία τα τελευταία χρόνια.

Ο Πρόεδρος Εφοριακών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου και Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου Θεοδόσης Στεφανάκης ανέπτυξε τα θέματα: «λειτουργία των αθλητικών σωματείων, SWOT ανάλυση ερασιτεχνικού αθλητικού σωματείου, υποχρεώσεις από τήρηση βιβλίων, φορολογιστικό πλαίσιο, πρακτικά φορολογικά θέματα (απαλλαγή Φ.Π.Α. εκδηλώσεων, συνδρομές μελών, λειτουργία ακαδημιών εκμάθησης Αθλημάτων, αντιμετώπιση δωρεών – χορηγιών, διαφημίσεις γηπέδων, λειτουργία κυλικείων, αμοιβές αθλητών, προπονητών, ασφάλιση προπονητών, εργόσημο διαιτητών)».

Η Δικηγόρος LLM – Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια και με μεγάλη εμπειρία σε αθλητικές υποθέσεις σωματείων Ζαχαρούλα Τσιρτσίδου, ανέπτυξε το Νομοθετικό πλαίσιο οικονομικής διαχείρισης αθλητικών σωματείων.

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής Δημήτρης Γαργαλιάνος ο οποίος έχει διατελέσει τεχνικός σύμβουλος επιμόρφωσης και στατιστικής στοΝ ΣΕΓΑΣ και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και εργάστηκε στην Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων του Σίδνεϋ 2000 και της Αθήνας 2004, ενώ συνεργάστηκε και με την Αμερικανική Ολυμπιακή Επιτροπή, ανέπτυξε τα θέματα: «οργάνωση, διοίκηση αθλητικού σωματείου, σύγχρονο Marketing στον αθλητισμό, χρηματοδοτικά εργαλεία, εκπαίδευση και διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, χρήση νέων τεχνολογιών».

Την διοργάνωση της ημερίδας πραγματοποίησε το Δίκτυο Ορφέας ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. που ευχαριστεί όλους όσους παρευρεθήκαν στην εκδήλωση, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτριο Πέτροβιτς και τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ευάγγελο Λαμπάκη, ενώ ιδιαίτερα ευχαριστεί τους εισηγητές Θεοδόση Στεφανάκη, Ρούλα Τσιρτσίδου και Δημήτρη Γαργαλιάνο για τις εξαιρετικές παρουσιάσεις τους.

Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας «Δίκτυο Ορφέας – Orpheus Net» δημιουργήθηκε από μέλη με εξειδίκευση και πολύχρονη εμπειρία στους τομείς του αθλητισμού, του πολιτισμού και του εθελοντισμού. Βασικός σκοπός της ίδρυσης του φορέα κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, αποτέλεσε η ανάγκη για εξυπηρέτηση των αναγκών και η ανάπτυξη και παροχή, σε τοπικό επίπεδο, ποιοτικών ολοκληρωμένων υπηρεσιών στον τομέα του αθλητισμού και των ωφελημάτων που απορρέουν από αυτόν υποβοηθώντας στην βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή της περιοχής. Βασικός προσανατολισμός της αποτελεί η μετεξέλιξη της σε τεχνικοοικονομικό σύμβουλο των αθλητικών φορέων, οργανισμών και των φορέων αυτοδιοίκησης καθώς και σε φορέα κοινωνικών υπηρεσιών γενικού ενδιαφέροντος σε τοπικό περιφερειακό και πανελλαδικό επίπεδο με κύρια πεδία δράσης τον αθλητισμό, τον εθελοντισμό, τον πολιτισμό και τον τουρισμό.