Υπερηφάνεια στην Ξάνθη!!! Χρυσός ο Ιάσονας Παπαδόπουλος του Αρίωνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Special Olympics του Αμπου Ντάμπι

Ένα χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πανηγυρίζει εδώ και μερικές ώρες η Ξάνθη. Ένα δικό της παιδί, ο Ιάσονας Παπαδόπουλος, κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Special Olympics που διεξάγεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Έχοντας ως παρτενέρ την Άννα Αντωνοπούλου από την Αθήνα, ο αθλητής του Αρίωνα Ξάνθης κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Διπλό Μεικτό επικρατώντας με 2-0 της ομάδας του Κουβέιτ στον τελικό της κατηγορίας τους (d4).

Στον ημιτελικό της Δευτέρας το ελληνικό δίδυμο είχε επικρατήσει επίσης με 2-0 της ομάδας της Ιρλανδίας, εξασφαλίζοντας θέση στο βάθρο. Το σημαντικό είναι ότι ο Ιάσονας Παπαδόπουλος κάνει εντυπωσιακή πορεία και στο μονό, έχοντας μόλις μία ήττα στους έξι αγώνες που μέχρι στιγμής έχει δώσει και έχοντας θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για μετάλλιο και στο ατομικό.

Ο Παπαδόπουλος, που ολοκλήρωσε πέρυσι την Γ’ Λυκείου και σπουδάζει πλέον στην Θεσσαλονίκη σε ΙΕΚ Ζαχαροπλαστικής, ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια το μπάντμιντον στον Αρίωνα Ξάνθης με «μέντορα» τον ομοσπονδιακό προπονητή για την περιφέρεια της Θράκης Χαράλαμπο Ιορδάνου.

Τους τελευταίους μήνες συνεχίζει πλέον τις προπονήσεις στην Θεσσαλονίκη, ενώ στο Άμπου Ντάμπι για τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics υπεύθυνος συνοδός του είναι ο Αλέξανδρος Κατσώρας από την Αθήνα, που αποδεικνύεται στην πράξη ότι κατάφερε σε λίγο χρόνο να κάνει πολύ καλή δουλειά με το ελληνικό δίδυμο.

Στην διοργάνωση, που διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια, λαμβάνουν μέρος εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες από ολόκληρο τον κόσμο, με την Ελλάδα να έχει πολυπληθή παρουσία με 91 άτομα σε όλα τα αθλήματα. Από την Θράκη ωστόσο φαίνεται ότι η παρουσία του Ιάσονα Παπαδόπουλου είναι η μοναδική και όπως αποδεικνύεται στέφεται από απόλυτη επιτυχία, αφού θα επιστρέψει στην Ελλάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με τουλάχιστον ένα χρυσό μετάλλιο.

Την συμμετοχή του Ιάσονα Παπαδόπουλου στους παγκόσμιους αγώνες Special Olympics είχε αναδείξει το ThrakiSportS προ δεκαημέρου, κατά την αναχώρησή του για το Άμπου Ντάμπι, καθώς σε τέτοιες διοργανώσεις η συμμετοχή και μόνο συνιστά επιτυχία. Ωστόσο ο νεαρός Ξανθιώτης ξεπέρασε κάθε προσδοκία με τις εμφανίσεις και τις επιτυχίες του, που είναι πιθανό να έχουν και συνέχεια τις επόμενες ώρες.

Ήδη από τον αθλητικό και όχι μόνο κόσμο της Ξάνθης πέφτουν βροχή τα συγχαρητήρια μηνύματα, με την ομάδα του, τον Αρίωνα Ξάνθης, να δηλώνει υπερήφανη για την δικαίωση των προσπαθειών του αθλητή της που αποτελεί και δικαίωση των προσπαθειών των ανθρώπων του συλλόγου, που είναι ο μοναδικός που καλλιεργεί το άθλημα του μπάντμιντον αλλά και του παραμπάντμιντον στην Ξάνθη έχοντας στις τάξεις του, καθώς δεν κάνει αποκλεισμούς, πολλά παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες ή με αναπηρία που προπονούνται στα τμήματά του.