Βανδαλισμοί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης (+ video)

«Γιατί, γιατί, γιατί;» Με αυτό το βασανιστικό ερώτημα στο μυαλό και με την απογοήτευση ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους αντίκρισαν οι μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου Αλεξανδρούπολης εικόνες βαρβαρότητας στην κατά τα άλλα όμορφη αυλή του σχολείου τους.

Τις τελευταίες ημέρες, μαθητές, αλλά και εκπαιδευτικοί, γίνονται μάρτυρες βανδαλισμών από αγνώστους, που πιθανότατα τις βραδινές ώρες, εισέρχονται στην αυλή του σχολείου και καταστρέφουν ό,τι βρουν μπροστά τους.

Είναι χαρακτηριστικό το μήνυμα στο fb του σχολείου: «Τις τελευταίες μέρες αντικρίσαμε όλοι μας στον αυλόγυρο, εικόνες απίστευτης βαρβαρότητας! Σπασμένα παγκάκια, κάδοι, κατεστραμμένη καγκελόπορτα, γραμμένοι τοίχοι, σπασμένα γυάλινα μπουκάλια, ξεριζωμένα δεντράκια! Τι ωθεί τους ανθρώπους όταν βλέπουν κάτι όμορφο να θέλουν να το καταστρέψουν; Τι να απαντήσουμε στα παιδιά μας που βλέπουν αυτό το θέαμα και αναρωτιούνται θλιμμένα…. Γιατί; Γιατί; Γιατί;»

Να συμμεριστούμε την απορία μικρών και μεγάλων και να υπενθυμίσουμε πως στο συγκεκριμένο σχολείο, εδώ και καιρό, γίνεται μία πολύ σημαντική προσπάθεια, από δασκάλους, μαθητές και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, προκειμένου να ομορφύνει το σχολείο και ιδιαίτερα η αυλή του. Με προσωπικό κόπο και χρόνο, είχαν βαφτεί τα παγκάκια, είχαν γίνει διάφορες ζωγραφιές, ενώ είχαν γίνει και φυτεύσεις. Δυστυχώς, κάποιοι δεν σεβάστηκαν, για ακόμη μία φορά, τίποτα…

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ζημιές αποκαταστάθηκαν άμεσα όμως δεν είναι η πρώτη φορά που το σχολείο, όπως και άλλα σχολεία της πόλης, πέφτουν θύματα βανδαλισμών. Σε επικοινωνία που είχε το alexpoli.gr με εκπαιδευτικούς, ειπώθηκε με βεβαιότητα ότι οι ζημιές γίνονται από εξοσχολικούς που εισβάλλουν στα σχολεία τις νυχτερινές ώρες.

Δείτε το video

Πηγή: https://alexpoli.gr/