Το είχε ξανακάνει και μάλιστα στην… Κομοτηνή ο γκολκίπερ που «σόκαρε» την Χρυσούπολη στις καθυστερήσεις (+video)

Ο Στέφανος Γουναρίδης ίσως είναι η… μορφή που κρίνει περισσότερο από κάθε άλλη τον τίτλο του πρωταθλητή στον 1ο όμιλο της Γ´ Εθνικής φέτος. Ο 29χρονος υψηλόσωμος γκολκίπερ του Απόλλωνα Παραλιμνίου άφησε την Κυριακή την εστία του στη Χρυσούπολη, όταν το ρολόι σημάδευε το… 90+6′, με τους Σερραίους να χάνουν 2-1.

Ο Γουναρίδης χρίστηκε σκόρερ στην προώθησή του σε… νεκρό χρόνο, για το τελικό 2-2 που έριξε τον Νέστο στο καναβάτσο, εκτός κορυφής, με την Καβάλα πια να ανεβαίνει πρώτη φορά στον “θρόνο”, τέσσερις στροφές πριν το φινάλε, ορίζοντας απόλυτα την τύχη της, για τίτλο και άνοδο στη Football League.

Στους “Αργοναύτες” ανάβουν… λαμπάδα στον έμπειρο τερματοφύλακα, ο οποίος πέρασε παλιότερα από τους “γαλάζιους”. Ωστόσο αν κάποιοι δεν τον έχουν πάρει ακόμα τηλέφωνο για να τον ευχαριστήσουν, είναι οι Καβαλιώτες, αποκάλυψε ο ίδιος στον Θεόφιλο Ψυχογιό, ο οποίος μίλησε μαζί του για λογαριασμό του arenafm.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΤέφανος Γουναρίδης

Ο Γουναρίδης, που έχει παίξει ακόμα σε Άρη, ΟΦΗ (αμφότερες Σούπερ Λίγκα), Αγροτικό Αστέρα, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Επισκοπή και Εθνικό Ν. Αγιονερίου (την τελευταία διετία στο Παραλίμνιο) μίλησε για την ξεχωριστή στιγμή στην καριέρα του: «Αν ήξερα πόσα τηλεφωνήματα θα δεχόμουν, για συγχαρητήρια για το γκολ, ίσως να μην άφηνα την εστία μου (σ.σ. γέλια)! Από την Καβάλα δεν με πήρε κανείς για συγχαρητήρια, ευχαριστώ ή κάτι ανάλογο. Δεν κάναμε τίποτα για την Καβάλα, απλά παίξαμε για το Παραλίμνιο. Το είχαμε πει από πριν, δεν είχαμε κάτι να αποδείξουμε, είτε με το Νέστο, είτε με τον οποιονδήποτε. Δεν ήταν αδιάφορο ματς για εμάς, έχουμε στόχο την τρίτη θέση, ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Δεν θες να ηττηθείς, είναι θεμιτό, αυτό δεν χρειάζεται ανάλυση. Πάντα έχεις κίνητρα».

Μάλιστα, στη συνέχεια ο Στέφανος Γουναρίδης προχώρησε σε… αποκαλύψεις: «Η αλήθεια είναι πως δεν είναι το πρώτο μου γκολ. Το 2009-2010, σε αγώνα ομάδων Κ20 στη Σούπερ Λίγκα, ως γκολκίπερ της Καβάλας προωθήθηκα και σκόραρα κόντρα στον Πανθρακικό μέσα στην Κομοτηνή. Ίσως η μοίρα μου στο… σκοράρισμα συνδέεται με την Καβάλα! Βέβαια, είχα προωθηθεί και στην ήττα μας με 1-0 στο “Ανθή Καραγιάννη”, αλλά ευτυχώς για την… Καβάλα δεν σκόραρα. Όταν χάνουμε, σκέφτομαι την προώθηση στα αντίπαλα καρέ. Δυο γκολ σε τρεις προωθήσεις δεν είναι και άσχημα!».

Όσο για το χρονικό του γκολ, με… γονατιά από κοντά; «Όσο πλησίαζα προς την εστία του Αθανασίου, σκεφτόμουν τι πανηγυρισμό να διαλέξω. Στην αρχή δε το πίστευα. Μετά στον πανηγυρισμό το πίστεψα. Ήθελα να κάνω πανηγυρισμό… Ρονάλντο, αλλά έπεσαν πάνω μου όλοι και δεν πρόλαβα να κάνω πολλά.Το γκολ ίσως κρίνει έναν τίτλο. Είναι σημαντικό για την Καβάλα, κακό για το Νέστο, αλλά έχει ακόμα 4 ματς. Σίγουρα άλλαξαν τα δεδομένα, αλλά ως εκεί, δεν κρίθηκε τίποτα. Δεν ξέρω το πρόγραμμα του καθενός».

Σε ερώτηση για τον ίδιο και τον Απόλλωνα Παραλιμνίου, ο έμπειρος πορτιέρε τόνισε: «Είχα τραυματισμό στην αρχή, ευτυχώς πήγαν όλα καλά, είμαι καλά, αγωνίζομαι. Ευχαριστώ την ομάδα, ήταν δίπλα μου σε όλα για 3 μήνες. Ο Απόλλων είναι οργανωμένη ομάδα, είχε μια καλή διετία στην κατηγορία. Δεν μας βγήκε το κάτι παραπάνω εξαρχής. Ίσως μας αποσυντόνισε λίγο το Κύπελλο».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ KAVALA PAME GIPEDO: