Σε 8 μήνες φυλάκιση για επεισόδια που έγιναν… 8 χρόνια πριν καταδικάστηκε φίλαθλος από το Εφετείο Θράκης

Με μια πρωτόγνωρη απόφαση φίλαθλος της Καβάλας και μέλος του Κεντρικού Συνδέσμου Φιλάθλων Καβάλας «Γαλάζιοι Αργοναύτες» καταδικάστηκε έπειτα από 8 χρόνια σε 8 μήνες φυλακή από το Εφετείο Θράκης, που εδρεύει στην Κομοτηνή.

Αυτό έγινε γνωστό με το δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι «Γαλάζιοι Αργοναύτες», ο σύνδεσμος οπαδών της Καβάλας, που βρέθηκε το πρωί στο Εφετείο Θράκης στην Κομοτηνή και καταγγέλλει απουσία οποιαδήποτε βοήθειας από τη διοίκηση.

Το δελτίο Τύπου λέει τα εξής:

«Σήμερα εκδικάστηκε στην Κομοτηνή η υπόθεση ενός συνοπαδού μας για τα επεισόδια που έγιναν το 2012 στον αγώνα του ΑΟΚ με την Δόξα στο Ανθή Καραγιάννη. Ο συνοπαδός μας παρουσιάστηκε ανυπεράσπιστος με μοναδική συμπαράσταση την παρουσία των μελών του συνδέσμου στο δικαστήριο. Καταδικάστηκε σε 8 μήνες φυλάκισης μία ποινή που ήταν εξαγοράσιμη με 3000 ευρώ με αποτέλεσμα ο συνοπαδός μας να μπαίνει στη φυλακή. Έχουμε κινήσει διαδικασίες έτσι ώστε να καταφέρουμε να τον φέρουμε στα κρατητήρια της Καβάλας χωρίς να ξέρουμε με σιγουριά ότι θα το καταφέρουμε. Αν δεν έρθει στην Καβάλα τότε θα εκτίσει το 10% της ποινής στις φυλακές της Κομοτηνής. Σε αυτό το σημείο θέλουμε να επισημάνουμε ότι ο συνοπαδός μας, ζήτησε τη βοήθεια από την διοίκηση του ΑΟΚ η οποία δεν ήρθε ποτέ. Με αποτέλεσμα να πάει στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο, που προφανώς θα έβγαινε αθώος χωρίς κανένα πρόβλημα. Καταδικάζουμε την απόφαση του δικαστηρίου που έστειλε στη φυλακή έναν άνθρωπο μετά από 8 χρόνια που έγιναν τα επεισόδια, ενώ τότε είχε ήδη εκτίσει την ποινή του δίνοντας παρών στο τμήμα για δύο χρόνια κάθε φορά που έπαιζε ο ΑΟΚ και η Δόξα Δράμας. Οι οπαδοί δεν είναι εγκληματίες. Αδερφέ κράτα γερά μέχρι την λευτεριά.