Αισιόδοξος ο Ράσταβατς! «Στα χέρια μας κρατάμε την παραμονή, στους 32 βαθμούς το όριο αποφυγής του υποβιβσμού»

Αισιόδοξος ότι η Ξάνθη δεν θα κινδυνεύσει παρά το γεγονός ότι μετράει μόλις μια νίκη στους τελευταίους πλέον 16 αγώνες εμφανίστηκε ο Μίλαν Ράσταβατς, απαντώντας σε ερώτηση του ThrakiSportS μετά το τέλος του αγώνα της Νέας Σμύρνης.

Ο Σέρβος τεχνικός απάντησε ότι είναι στο χέρι της ομάδας του η παραμονή, ενώ εκτίμησε ότι με βάση τους υπολογισμούς που έχει κάνει, το όριο για την παραμονή θα είναι στους 32 βαθμούς. Είπε ακόμα ότι δεν τον ανησυχεί το δύσκολο πρόγραμμα με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Άρη καθώς η ομάδα του έχει αποδείξει ότι παίζει καλά απέναντι σε όλους τους αντιπάλους, όσο μεγάλα ονόματα και αν είναι.

Αυτό που επανέλαβε ότι τον ανησυχεί είναι το γεγονός ότι η ομάδα του συνεχίζει να μην σκοράρει.

«Θεωρώ ότι έχουμε δείξει καλό πρόσωπο απέναντι στις μεγάλες ομάδες. Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε πρόβλημα στο πως θα αντιμετωπίσουμε αυτές τις ομάδες. Αυτό που με ανησυχεί είναι ο τρόπος που θα σκοράρουμε. Θα είμαστε ανταγωνιστικοί σε τέτοια παιχνίδια. Πιστεύω ότι οι ομάδες που βρίσκονται στο κέντρο της βαθμολογίας και κάτω είναι πάνω κάτω στα ίδια. Στα επόμενα ματς θα φανεί τι θα γίνει. Πιστεύω ότι το όριο θα είναι περίπου στους 32 βαθμούς για την παραμονή. Εμείς κρατάμε την τύχη στα χέρια μας με την βαθμολογική μας θέση», είπε ο Ράσταβατς.

Υπενθυμίζεται ότι η Ξάνθη έχει 29 βαθμούς και για να φτάσει στους 32 θα χρειαστεί τουλάχιστον μια νίκη. Στο πρόγραμμα ακολουθούν εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό, εντός με τον ουραγό Απόλλωνα στην προτελευταία αγωνιστική και δύσκολη έξοδος στο Χαριλάου για ματς με τον Άρη την τελευταία αγωνιστική. Αν οι υπολογισμοί του Ράσταβατς είναι σωστοί, ίσως και να αρκεί η νίκη στο εύκολο ματς με τον ουραγό Απόλλωνα αλλά καλό είναι κανείς να μην εφησυχάζει στην Ξάνθη.

Νωρίτερα ο Ράσταβατς είχε αναφέρει: «Συγχαρητήρια στον Πανιώνιο για τη νίκη που πήρε. Έχουμε μπει στο τελευταίο τρίτο του πρωταθλήματος και όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά και δεν παίζει τόσο ρόλο το θέαμα. Όλο αυτό το διάστημα έχουμε το πρόβλημα του σκοραρίσματος και αυτό είχαμε και σε αυτό το παιχνίδι. Δεν μπορώ να πω ότι δεν παίξαμε καλά και δεν προσπαθήσαμε, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να νικήσουμε. Ένα πρόβλημα που ήταν φανερό ήταν πως όποτε είχαμε τις φάσεις δεν σουτάραμε για να σκοράρουμε. Στο σημείο του γκολ που δεχτήκαμε καταφέραμε να το δεχτούμε από στημένη φάση και δεύτερη μπάλα. Σε όλες τις άλλες καταστάσεις στην άμυνα μας τις είχαμε υπό έλεγχο. Είμαστε σε μία κατάσταση που θα την χαρακτήριζα και ως κακότυχη, αλλά θα πρέπει αν επιβιώσουμε. Υπάρχουν τέτοιες περίοδοι στο ποδόσφαιρο».

Ο τεχνικός της Ξάνθης ρωτήθηκε και για τα επεισόδια στο ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού που δεν τελείωσε ποτέ, ωστόσο ο ίδιος με την αντίδρασή του έδειξε παντελή άγνοια για το τι είχε συμβεί και μάλιστα στη συνέχεια έσπευσε να ενημερωθεί από το ThrakiSportS για τα τεκταινόμενα στο ΟΑΚΑ, που μπορεί να φέρουν και τον Παναθηναϊκό κάτω από την ομάδα του, εφόσον τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών το τριφύλλι.