ΕΠΣ Έβρου: Προς αναβολή μερικών ημερών ο τελικός Κυπέλλου! Έντονο παρασκήνιο για την έδρα διεξαγωγής του…

Δεν θα διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο ο τελικός του Κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Έβρου, όπως αρχικά επιθυμούσε η διοργανώτρια αρχή.

Μπορεί η ίδια να μην έχει ορίσει αγώνες της Α’ Κατηγορίας λόγω του τριημέρου της 25ης Μαρτίου, ωστόσο δεν ισχυει το ίδιο με την ΕΠΟ καθώς θα διεξαχθεί κανονικά η 23η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής.

Έτσι ο τελικός ανάμεσα σε Εθνικό Αλεξανδρούπολης και Έβρο Σουφλίου δεν μπορεί να γίνει τότε και σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να γίνει αν δεν εξευρεθεί έδρα. Και αυτό είναι το πιο δύσκολο ζήτημα.

Επιθυμία της ΕΠΣ είναι να υπάρξει συμφωνία των δύο πλευρών. Ο Έβρος Σουφλίου πρότεινε ο τελικός να γίνει στο Σουφλί που είναι σίγουρο ότι το γήπεδο θα γεμίσει και οι δυο ομάδες να μοιραστούν τα έσοδα, αλλά σε αυτό έχει αντιδράσει καταρχην ο Εθνικός.

Το διοικητικό κενό που υπάρχει στην ποδοσφαιρική ομάδα του Εθνικού επιτείνει το πρόβλημα, ωστόσο για την ώρα φαίνεται ότι δεν γίνεται αποδεκτή η πρόταση αλλά δεν υπάρχει και ικανοποιητική αντιπρόταση αφού κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το Φώτης Κοσμάς θα γεμίσει ώστε ο τελικός να αποκτήσει κάπως την αίγλη του παρελθόντος.

Η ενδιάμεση λύση είναι αυτή του γηπέδου των Φερών, που ωστόσο δεν αποτελεί και το καλύτερο γήπεδο για την διεξαγωγή ενός τελικού Κυπέλλου (αν και στο πρόσφατο παρελθόν η προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΣ Έβρου έχει διοργανώσει τελικό ακόμα και στο γήπεδο της Κορνοφωλιάς!!!).

Η ΕΠΣ Έβρου έχει δώσει ένα μικρό περιθώριο να τα βρουν οι δυο ομάδες μεταξύ τους και στην έσχατη λύση που δεν θα επιτευχθεί αυτό, ένα τελευταίο σενάριο που έχει ακουστεί, εφόσον απορριφθούν οι Φέρες, είναι η κλήρωση μεταξύ των δύο εδρών, του «Φώτης Κοσμάς» και του «Δημήτρης Μπακιρτζής».

Όσο για την ημερομηνία; Μια πρώτη σκέψη είναι στις 27 Μαρτίου, αλλά ήδη ακούγονται φωνές ότι από την στιγμή που φέτος δεν υπάρχει βιασύνη, μπορεί να πάει και πιο πίσω, όπως ήδη συμβαίνει στις γειτονικές ΕΠΣ Ξάνθης (έχει οριστεί για τις 20 Απριλίου) και ΕΠΣ Θράκης (δεν έχει οριστεί ακόμα αφού ακόμα δεν ολοκληρώθηκε η ημιτελική φάση).

Ένα τέτοιο σενάριο θα βόλευε και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης που δεν θα ήθελε να έχει συνεχόμενα παιχνίδια, την στιγμή που ο Έβρος Σουφλίου που είχε ρεπό το περασμένο Σαββατοκύριακο ουσιαστικά θα προετοιμάζεται για αυτό το ματς και μόνο επί 15 μέρες. Ωστόσο από την ΕΠΣ φέρονται να επιθυμούν το ματς να γίνει στις 27 Μαρτίου με τον έναν τρόπο ή τον άλλον…