Super League: ‘Ηττα από τον «ιστορικό» στην Πλατεία και «μπελάδες» υποβιβασμού για τον «άσφαιρο» και πάλι ΑΟΞ!

Για ένατο συνεχόμενο αγώνα χωρίς νίκη έμεινε η Ξανθη αφού ηττηθηκε στην Νέα Σμύρνη από τον ισοβαθμο πλεόν Πανιώνιο με 1-0 για την 25η αγωνιστική και έμπλεξε σε περιπέτειες αφού ακολουθεί πρόγραμμα Γολγοθάς με τις κορυφαιες ομάδες του πρωταθλήματος.

Άλλος ένας αγώνας της Ξανθης που ήταν μέτριος ποιοτικά με τον ΑΟΞ να μένει ξανά ασφαιρος, μετρωντας ένα γκολ σε 9 αγώνας (τελευταίο στην Λαρισα). Το πρωτο μέρος κύλησε χωρίς καμία ουσιαστική φάση, με τους τερματοφύλακες να είναι θεατές στον αγώνα.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν επίσης κακο, με ρυθμό που βόλευε την Ξανθη μέχρι το 70′ και την χρυσή αλλαγή του Άκη Μάντζιου. Ο Μαξίμοβιτς μετά από λάθος της άμυνας έπιασε ένα άπιαστο σουτ νικώντας τον Ζίβκοβιτς και κάνοντας το 1-0 στο 75′, αποτέλεσμα που οι Νεοσμυρνιώτες κατάφεραν να κρατήσουν και να πάρουν ένα σημαντικό τρίποντο. Απο κει και πέρα η Ξανθη προσπάθησε αλλα δεν κατάφερε να απειλησει την εστία του Μάλερμπ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Μάλερμπ, Ντομίνγκεζ, Μασούρας, Μανιάτης (69΄ Μαξίμοβιτς), Παπαγεωργίου, Τσιλούλης (69΄ Καμαρά), Κόρμπος, Μπανανά, Άρτσε (85΄ Σταυρόπουλος), Μπουμάλ, Ντουρμισάι.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Κασάδο, Μπαριέντος, Αλμεϊδά, Λισγάρας, Καντά (83΄ Καντά), Μπαξεβανίδης (88΄ Ντίρεσταμ), Μπρίτο (66΄ Σαπόνγκ), Αμορίμ, Κοβάσεβιτς, Γιέντρισεκ.