Γ’ Εθνική: «Κηδεία» στην ΑΕ Καλαμπακίου έκανε στις καθυστερήσεις με πρωταγωνιστή τον Γκαβανόζη ο «επτάψυχος» Εθνικός

Συναρπαστικός αγώνας έγινε στο Καλαμπάκι Δράμας με δυο τέρματα στις καθυστερήσεις ένα για κάθε ομάδα, όπου ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης σόκαρε τους γηπεδούχους παίρνοντας το πρώτο του εκτός έδρας διπλό και κατά πάσα πιθανότατα αν δεν αλλάξει κάτι τις επόμενες 4 αγωνιστικές τους παίρνει μαζί του στο τοπικό.

Πρωταγωνιστής του αγώνα και MVP o Σεβαστός Γκαβανόζης. Ο 29χρονος πρώην μεσοεπιθετικός του Μαΐστρου, της Θράκης Φερών και της ΑΕ Διδυμοτείχου ήταν ο δήμιος των γηπεδούχων με τα δυο του τέρματα ιδίως αυτό στην λήξη της αναμέτρησης που διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

Οι Δραμινοί είχαν ισοφάρισει στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά βγηκαν όλοι στην επιθεση ακόμα και ο τερματοφύλακας Κελέτσης και στην αντεπιθεση ο Εθνικός εκανε το 1-2 αποτελεσμα που το κρατά ζωντανό στην υπόθεση παραμονής, αλλα ρεαλιστικά ακόμα και το 4 στο 4 να κάνει μέχρι το φιναλε είναι δύσκολο να καλύψει το -9 από τον Κεραυνό Πέρνης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε καλά για την ομάδα του Γιώργου Δίγκα που ταξίδεψε με 16 παίκτες και 3 τερματοφύλακες στο Καλαμπάκι, με τον Γκουντενούδη να έχει στο 13′ ένα σουτ άουτ και τον Γκαβανόζη στο 26′ με απ’ ευθείας φάουλ και αφού κανένας παίκτης των γηπεδούχων και των φιλουξενούμενων δεν ακούμπησε την μπάλα, αυτή κατέληξε στο τέρμα του ανήμπορου Κελέτση, κάνοντας το 0-1.

Οι Δραμινοί ήταν κατώτεροι του αναμενομένου σε ένα τόσο κρίσιμο αγώνα, με τον Εθνικό στο φινάλε του ημιχρόνου να έχει μεγάλη ευκαιρία για το 0-2 αλλά το σουτ του Περικλή Καρακασίδη βρήκε το δοκάρι των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕ Καλαμπακίου προσπάθησε να ισοφαρίσει αλλά δεν απείλησε καθόλου τον Μπινόπουλο, πλην του τέρματος στο 92′ με τον Αραμπατζή που είχε περάσει ως αλλαγή.

Οι γηπεδούχοι ξέροντας οτι η Πέρνη προηγείται με 0-3 στο Σιδηρόκαστρο τα έπαιξαν όλα για ολα θέλοντας να πάρουν το πολύτιμο τρίποντο, αλλά ρίσκαραν πολύ βγαινοντας όλοι στην επίθεση και ο Γκαβανόζης στην αντεπίθεση του Εθνικού με 4 Εβρίτες έναντι 2 της ΑΕΚ έκανε το 1-2 παίρνοντας το ριμπάουντ από το σουτ του Γεωργαντζοπουλου που κόπηκε πάνω στην γραμμή.

Πλέον ο Εθνικός έφτασε τους 18 βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική φιλοξενείται από τον περσινό πρωταθλητή και φορμαρισμένο Απόλλωνα που θέλει ρεβανς για την ήττα του πρώτου γύρου και προέρχεται από την ισοπαλία στην Χρυσούπολη. Ωστόσο δεν έχει να χάσει τίποτα ιδίως μετά το πρώτο του διπλό που πήρε στο Καλαμπάκι, αν και τα παιδιά εδώ και καιρό είναι μόνοι τους αφού η διοίκηση είναι απούσα.

Διαιτήτευσαν οι Στόλης, Αναστασιάδης (Σερρών), Ζιγκερίδης (Κιλκίς).

ΑΕ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ (Φιλίππου): Κελετσης, Θεοδοσιάδης (46′ Βασιλειάδης), Κυσσίδης (60′ Παυλίδης), Κλογκέρι, Μίτρε, Ντόβας, Τζιβανάκης, Στάϊκος (75′ Αραμπατζής), Σαββίδης, Κωνσταντινίδης (64′ Γεωργιαδης), Τσερκέζος.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Δίγκας): Μπινόπουλος, Δορουγιδένης, Λυμπέρης, Γκαϊδατζής, Σωτηράκης, Γκουντενούδης, Γεωργαντζόπουλος, Κούπας (92′ Δεδελούδης), Καρακασιδης (62′ Βουτσας), Γκαβανόζης, Μαρασλής.