Έμαθαν τα μυστικά του βόλεϊ στους μαθητές του 10ου Δημοτικού οι αθλητές και οι αθλήτριες της ΑΕ Κομοτηνής

Το 10ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής επισκέφθηκαν την Παρασκευή παίκτες από το ανδρικό αλλά και το γυναικείο τμήμα της ΑΕ Κομοτηνής.

Κώστας Δαλακούρας, Τέβιν Φέρελ και Άρης Ανδρεάδης από το ανδρικό τμήμα και Μαρία Κυλαδίτη, Νικολέτα Φράγκατζη, Μάρθα Ανθοπούλου, Δέσποινα Δαλλή, Αθηνά Κατσιμάνη και Τζένη Τάφα από το γυναικείο τμήμα επισκέφτηκαν το 10ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, μίλησαν με τα παιδιά και στο τέλος της σχολικής ημέρας παίξανε μαζί τους αλλάζοντας πάσες και δείχνοντας βασικές τεχνικές και μοίρασαν αυτόγραφα.

Όλα τα παιδιά απόλαυσαν την ημέρα και υποσχέθηκαν στους αθλητές της ΑΕ Κομοτηνής πως θα τους στηρίξουν στα επόμενα παιχνίδια της ομάδας δημιουργώντας μια ξεχωριστή μαθητική κερκίδα.

«Με χαρά βρίσκομαι εδώ, ανάμεσα στα παιδιά» επισήμανε ο Κώστας Δαλακούρας και συμπλήρωσε πως «το σημαντικό είναι τα παιδιά να γνωρίσουν τον αθλητισμό και να έρθουν σε επαφή με αυτόν. Αυτά τα παιδιά πρέπει να αγαπήσουν τον αθλητισμό και να αποκτήσουν επαφή με το γήπεδο, προκειμένου να έχουν πολλά οφέλη από αυτήν την ενασχόληση. Σήμερα με χαρά θα δείξουμε τα βασικά γύρω από το βόλεϊ για να αποκτήσουν μία καλύτερη εικόνα για το άθλημα». 

Στη σημασία που έχει η δημιουργία αθλητικών πρότυπων μέσα από το σχολείο στάθηκε ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Μιχάλης Πολυτσάκης. «Υλοποιείται μία δράση με στόχο τη σύζευξη του αγωνιστικού αθλητισμού με τη δημόσια εκπαίδευση» τόνισε ο κ. Πολυτσάκης συμπληρώνοντας πως  τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν τις πόρτες στον αγωνιστικό αθλητισμό και να γνωρίσουν μαθητές και μαθήτριες τους συλλόγους της πόλης, ώστε να αποκτήσουν τα παιδιά κίνητρο και να διοχετευτούν στον αθλητισμό. «Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν το άθλημα, τους αθλητές και να αποτελέσουν αυτοί πρότυπα τους και παράλληλα να τους μυήσουν στα μυστικά του αθλήματος» υποστήριξε ο κ. Πολυτσάκης.