Super League: Η Ξάνθη, οι άλλοι 6+1 «μνηστήρες» του υποβιβασμού και η μάχη 6 στροφές πριν το φινάλε

Φούντωσε το ενδιαφέρον στην ουρά της Super League μετά και τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής, με την Ξάνθη που έχει και δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια να μπλέκει σε σενάρια υποβιβασμού.

Η Ξάνθη που έχει ξεχασει τί σημαινει νίκη εδώ και 8 αγώνες εξακολουθεί να έχει απόσταση 7 βαθμων από τον ΠΑΣ Γιάννινα που έχει 22 και αυτή την στιγμή είναι στην θέση των μπαράζ, έχει αποχαιρετησει πλέον τις βλεψεις για την πρωτη πεντάδα και το Ευρωπαικό εισιτήριο, αφού στους 8 τελευταίους της αγώνες έχει 6 ισοπαλίες και 2 ήττες και με βαση το δυσκολο πρόγραμμα με τους πρωτοπόρους της βαθμολογιας πρέπει να προσέξει να μαζέψει 5-6 βαθμούς ακόμα μην μπει σε περιπέτειες.

Ο ΟΦΗ με μόλις 19 βαθμούς και την αποτυχία του στους αγώνες με Λάρισα και Απόλλωνα και έχεοντας μια καταδικαστική απόφαση για απ’ ευθείας υποβιβασμό για δωροδοκία πέρυσι στον Αιγινιακό, πονταρει την έδρα του . Εντός έδρας έχει Λεβαδειακό, Γιάννενα και Αστέρα, ενω εκτός τους Άρη, Παναθηναϊκό και Ατρόμητο.

Ο Λεβαδειακός με τον Καραγεωργίου στον πάγκο του έχει παρει απρόσμενες νίκες με ΑΟΞ και Άρη και έχει μαζέψει αρκετούς βαθμούς φτανοντας τους 20, ωστοσο έμεινε χωρις νίκη με Λαμια και Λάρισα και έχασε έδαφος. Εντός έδρας έχει τους ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιώνιο και ΑΕΚ, ενω εκτός έδρας τους ΟΦΗ, Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΣ Γιάννενα έχει 22 βαθμούς και κανένα δυσκολο αγώνα με ομάδες της πρωτης επτάδας πλην ΠΑΟΚ. Δεν κερδισε και δεν έχασε με Ξάνθη και Λαμία και παραμενει στην θέση που οδηγεί στα μπαραζ παραμονής με τον 2ο της Football League. Εντός έδρας έχει τους Λάρισα, Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΟΚ και εκτός έδρας τους Λεβαδειακό, ΟΦΗ και Πανιώνιο.

Ο Αστέρας Τρίπολης των Παρασχου και Γκουτσίδη μετά τις νίκες επί Παναιτωλικόυ και την ισοπαλία στην Ξάνθη έφτασε τους 26 βαθμούς και ανασανε κάπως βαθμολογικά. Εχει βατο πρόγραμμα με καμια ομάδα αντίπαλο από την πρωτη εξάδα. Εντός έδρας έχει Λαμία, Λεβαδειακό και Πανιώνιο, ενω εκτός τους Λάρισα, ΠΑΣ Γιάννενα και ΟΦΗ.

Η Λάρισα του Αλέξη Κουγια με 26 βαθμούς ανάσανε με τους 4 πόντους που πήρε σε Ηρακλειο (0-0 με ΟΦΗ) και την νικη επί του Λεβαδειακού. Θεωρητικά έχει προβλημα με το δύσκολο πρόγραμμα. Εντός έδρας έχει Αστέρα Τρίπολης, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, ενώ εκτός έδρας έχει ΠΑΣ Γιάννενα, Πανιώνιο και ΑΕΚ.

Ο Πανιώνιος του Ακη Μαντζιου με τα θετικά αποτελέσματα έφτασε στους 26 βαθμούς και δύσκολα θα κινδυνεύσει, αφού πέρασε το δύσκολο πρόγραμμα με τους 6 πρωτοπόρους. Εντός έδρας έχει Ξάνθη, Λάρισα και ΠΑΣ Γιάννινα. Εκτός έδρας έχει τους Παναιτωλικό, Λαμία, Λεβαδειακό και Αστέρα Τρίπολης. Εκκρεμεί ο αγώνας για την 24ηαγωνιστική στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, όπου ακόμα και η ισοπαλία θεωρείται καλό αποτέλεσμα.

Η Λαμία του Μάκη Χαβου που έχει και το μυαλό και στα ημιτελικά του κυπέλλου μετά την μεγάλη πρόκριση επί του Ολυμπιακού έχει 29 βαθμούς και βρίσκεται στο +7 από τον ΠΑΣ Γιαννινα από τον οποίο ισοφαρίστηκε στο φιναλε την αγωνιστική αυτη. Εντός έδρας έχει Πανιώνιο, ΑΕΚ και Ολυμπιακό και εκτός έδρας τους Αστέρα Τρίπολης, ΠΑΟΚ και Απόλλωνα.

Τέλος ο πρωταθλητής των ισοπαλιών ΑΟΞ που έχει μια νίκη σε έναν ολοκληρο σχεδόν γύρο με τους 29 βαθμούς έχει ίσως το δυσκολότερο πρόγραμμα όλων. Εντός έδρας έχει ΠΑΟΚ , ΑΕΚ και τον υποβιβασμένο Απόλλωνα και εκτός έδρας τους Πανιώνιο, Ολυμπιακό και Άρη.

Αναλυτικά, μάχη της παραμονής για 8 ομάδες

8. ΞΑΝΘΗ (29 βαθμοί): Πανιώνιος (εκτος), ΠΑΟΚ (εντος), ΑΕΚ (εντος), Ολυμπιακος (εκτος), Απόλλων (εντος), Αρης (εκτος)

9. ΛΑΜΙΑ (29 βαθμοί): Αστερας Τρ. (εκτος), Πανιώνιος (εντος), ΠΑΟΚ (εκτος), ΑΕΚ (εντός), Ολυμπιακος (εντος), Απόλλωνας (εκτός)

10. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (26 βαθμοί): Παναιτωλικός (εκτος), ΞΑΝΘΗ (εντος), Λαμία (εκτος), Λάρισα (εντος), Λεβαδειακός (εκτος), ΠΑΣ Γιάννινα (εντος), Αστερας Τρ. (εκτος)

11. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (26 βαθμοί): Λαμία (εντος), Λαρισα (εκτος), Λεβαδειακος (εντος), ΠΑΣ Γιάννινα (εκτος), ΟΦΗ (εκτος), Πανιωνιος (εντος)

12. ΑΕ ΛΑΡΙΣΑ (26 βαθμοί): ΠΑΣ Γιάννινα (εκτος), Αστερας Τρ. (εντος), Πανιώνιος (εκτος), ΠΑΟΚ (εντος), ΑΕΚ (εκτος), Ολυμπιακος (εντος)
———————————
13. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (22 βαθμοί): Λάρισα (εντος), Λεβαδειακός (εκτος), ΟΦΗ (εκτος), Αστερας Τρ. (εντος), Πανιώνιος (εκτος), ΠΑΟΚ (εντος)
——————————–
14. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (20 βαθμοί): ΟΦΗ (εκτος), ΠΑΣ Γιάννινα (εντος), Αστερας Τρ. (εκτος), Πανιώνιος (εντος), ΠΑΟΚ (εκτος), ΑΕΚ (εντος)

15. ΟΦΗ (19 βαθμοί): Λεβαδειακος (εντος), Αρης (εκτος), ΠΑΣ Γιάννινα (εντος), Παναθηναικος (εκτος), Αστερας Τρ. (εντος), Ατρόμητος (εκτος)