Γ’ Εθνική: Κυπελλούχος Χαλκιδικής με την Τρίγλια ο Σουάνης μετά από τελικό-θρίλερ κόντρα στον Άρη του Τριαντάφυλλου Μαχαιρίδη

Μπορεί στην Θράκη οι τελικοί των Κυπέλλων να αργούν ακόμα, ωστόσο στην Χαλκιδική έγινε ήδη ο τελικός και στο κατάμεστο γήπεδο της Ολύνθου, η Τρίγλια του Δημήτρη Σουάνη κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της σεζόν και στέφθηκε Κυπέλλουχος.

Επιβεβαίωσε με τη νίκη της τα προγνωστικά που την ήθελαν φαβορί, λόγω μεγαλύτερης κατηγορίας, αλλά το ενδιαφέρον είναι ότι στον τελικό ο πρώην παίκτης της Ξάνθης και του Πανθρακικού αντιμετώπισε τον Άρη Κασσανδρείας ενός άλλου πρώην παίκτη της Ξάνθης, του Τριανταφυλλου Μαχαιρίδη.

Βέβαια, το τελικό 2-1 ήρθε… δια πυρός και σιδήρου, με ανατροπή και στην παράταση, απέναντι στην αξιόμαχη ομάδα του Τριαντάφυλλου Μαχαιρίδη, που «άγγιξε» το τρόπαιο. Έτσι, η ομάδα της Τρίγλιας που παραμένει σε τροχιά διάκρισης και στο πρωτάθλημα, έγινε πολυνίκης του θεσμού, με 9 Κύπελλα σε 13 τελικούς.

Ο τελικός σημαδεύτηκε από ένταση και αποβολές, αφού στο 29΄ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Σγουρής για την Τρίγλια, με τον Άρη να ανοίγει το σκορ στο 48΄ με τον Δόμπρογλου, ωστόσο, στο 74΄ η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε, όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Κανάνι για την Κασσανδρεία, που έμεινε και με εννιά παίκτες στο 85΄, όταν αποβλήθηκε και ο Μανόλοφ με δεύτερη κίτρινη.

Στις καθυστερήσεις, στο 90+6′ συγκεκριμένα ο Πάλλας, «χρυσή» αλλαγή του Γεωργιάδη, λύτρωσε την ομάδα του, διαμορφώνοντας το 1-1 και στέλνοντας στο έξτρα ημίωρο της παράτασης. Εκεί μίλησε η εμπειρία και η ποιότητα της Τρίγλιας, που έφτασε στην ανατροπή και το 2-1 στο 100′, χάρη στο γκολ του Γιάννη Ντούνγκα και παίρνοντας… οριστικά τη «μπουκιά» από τον αξιόμαχο αλλά άτυχο Άρη Κασσανδρείας. Ο Δημήτρης Σουάνης αγωνίστηκε ως αλλαγή από το 46′ βοηθώντας με την εμπειρία του την ομάδα του.