Super League: Στους 34 βαθμούς η σωτηρία σύμφωνα με τον Γιώργο Παράσχο με την Ξάνθη να έχει 29 και… πρόγραμμα «φωτιά»

Ερώτηση για το πόσοι βαθμοί εκτιμά ότι χρειάζονται για να εξασφαλισει μια ομάδα την παραμονή της στην Super League, με δεδομένο ότι βρισκόμαστε πλέον έξι αγωνιστικές πριν το τέλος, δέχθηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα των Πηγαδίων ο Γιώργος Παράσχος.

Ο έμπειρος τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος στο παρελθόν έχει περάσει δύο φορές από τον πάγκο της Ξανθης και έχει πολλές φιλίες και συμπάθειες στην Θράκη, δεν κρύφτηκε και απάντησε: «Αν πέσουν 3 κι ένας με μπαράζ, κάτι που δεν είναι ακόμα σίγουρο πιστεύω ότι οι βαθμοί που χρειάζονται για τη σωτηρία είναι πάνω από 33».

Με βάση αυτήν την εκτίμηση, θα πρέπει να αρχίσει να έχει πλέον μεγάλη ανησυχία και η Ξάνθη που μπορεί να μην χάνει εύκολα αλλά δεν κερδίζει και εύκολα, με αποτέλεσμα να έχει μόλις μια νίκη στα τελευταία 15 της παιχνίδια. Αυτή τη στιγμή η Ξάνθη έχει 29 βαθμούς και απομένουν έξι αγωνιστικές για το τέλος.

Ωστόσο σε αυτές τις έξι αγωνιστικές έχει να αντιμετωπίσει ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Άρη (τους δυο πρώτους εντός και τους δυο άλλους εκτός έδρας) ενώ έχει μόνο ένα θεωρητικά εύκολο παιχνίδι με τον κακό της δαίμονα Απόλλωνα Σμύρνης και την αναμέτρηση της άλλης εβδομάδας στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο.

Δεδομένης της εκτίμησης Παράσχου, η Ξάνθη θα πρέπει ακόμα και αν θεωρήσουμε δεδομένους τους τρεις βαθμούς με τον Απόλλωνα, να ψάξει για ακόμα μια νίκη ή δυο ισοπαλίες απέναντι σε Πανιώνιο εκτός, ΠΑΟΚ εντός, ΑΕΚ εντός, Ολυμπιακό εκτός και Άρη εκτός. Κάτι που μόνο δεδομένο δεν μπορεί να φαντάζει, αν κρίνει κανείς από την πορεία των τελευταίων μηνών.