ΕΠΣ Ξάνθης: Οι «κανονιέρηδες» της Α’ κατηγορίας! Στην κορυφή oι Κυριάκος Κωφίδης και Γιάννης Καζάκης

Ολοκληρώθηκαν σχεδόν τα 2/3 του πρωταθλήματος και μετά από 17 αγώνες στην Α’ ΕΠΣ Ξάνθης φαίνεται οτι όλα θα κριθούν ανάμεσα στον πρωτοπόρο Ηρακλή Ζυγού και πρωταθλήρια χειμώνα Αναγέννηση Θαλασσιάς που μετά τον μηδενισμό της στον αγώνα με την Κεσσανη Ερασμίου κατάφερε και έχασε το πλεονέκτημα που είχε και από το +6 βρέθηκε στο -3.

Η ομάδα του Ηρακλή Ζυγού έχει πλέον την καλύτερη επίθεση με 52 τέρματα (μέσο όρο 3,1), ενω αυτή της Θαλασσιάς ακολουθεί με 50 τέρματα (μέσο όρο 2,9) έχοντας και την καλύτερη άμυνα με μόλις 7 παθητικό (3 στα χαρτιά με την ήττα 0-3 από την Κεσσανη ανευ αγώνα), όσα και ο Ζυγός, ενώ την τρίτη καλύτερη επίθεση έχει ο Αρης Πετεινού με 35 τέρματα και ακολουθεί 4ος με 34 γκολ ο Φίλιππος Δροσερού.

Στην κορυφή των σκόρερ έχουμε μεγάλη μάχη ανάμεσα στον Γιάννη Καζάκη της Θαλασσιάς και τον Κυριάκο Κωφίδη του Ηρακλή που ισοβαθμούν στα 15, ενώ 12 έχει ο Νεκτάριος Πιλτικάκης επίσης του Ηρακλή.

Στα 9 τέρματα είναι ο Γαβριήλ Καμπουρίδης του Άρη Πετεινού, ο Μαξούμ Σαλήογλου του Δροσερού και ο Μάνος Χαραλαμπίδης της ΑΕ Ξάνθης που κρατά μόνος του στο σκοράρισμα την ομάδα του Μαλαδένη.

Στα 8 τέρματα συναντάμε τους Γιώργο Κουκουρίγκο του Άρη Πετεινού και Άγγελο Χασιώτη του Ηρακλή Ζυγού, ενω 7 έχουν οι Παναγιώτης Κατσιλίδης του Απόλλωνα Ξάνθης, Αμέτ Αχμέτογλου της Κεντητής και Μιχάλης Κιαχίδης της Κεσσανης Ερασμίου.

Από 6 τερματα έχουν οι Κώστας Κουτίνης, Πέτρος Πεντεζίδης της Αναγέννησης Θαλασσιάς, Ερσάλ Χασάνογλου του Φίλιππου και ο Εγιούπ Χατζηχασάνογλου του Εχίνου.

Τέλος 5 γκολ έχουν σημειώσει οι Πασχάλης Νικάκης του Απόλλωνα Διομηδείας, Σταύρος Παρσαντανιάν του Απόλλωνα Ξάνθης, Δημήτρης Σογκάνι του Ερμή Μάνδρας και οι Βαλάντης Δελητζόγλου και Νίκος Κελλίδης της Θαλασσιάς.

Αναλυτικά οι πρώτοι σκόρερς της Α’ ΕΠΣ Ξάνθης:

15 τερματα: Κωφίδης (Ηρακλής Ζυγού), Καζάκης (Αναγέννηση Θαλασσιάς)

12 τέρματα: Πιλτικάκης (Ηρακλής Ζυγού)

9 τερματα: Χαραλαμπίδης (ΑΕ Ξάνθης), Καμπουρίδης (Άρης Πετεινού) Σαλήογλου Μαξουμ (Φίλιππος Δροσερού)

8 τερματα: Κουκουρίγκος (Αρης Πετεινού), Χασιώτης (Ηρακλής Ζυγού)

7 τερματα: Κατσιλίδης (Απόλλων Ξάνθης), Κιαχίδης (Κεσσανη Ερασμίου), Αχμέτογλου (Κεντητή)

6 γκολ: Χατζηχασάνογλου (Εχίνος Σπορ), Κουτίνης, Πεντεζίδης (Αναγέννηση Θαλασσιάς), Χασάνογλου (Φίλιππος Δροσερού)

5 τέρματα: Νικάκης (Απόλλων Διομηδείας), Παρσαντανιάν (Απόλλων Ξάνθης), Σογκάνι (Ερμής Μάνδρας), Κελλίδης, Δελητζόγλου (Αναγέννηση Θαλασσιάς)

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α’ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ