ΕΠΣ Θράκης: Oι «κανονιέρηδες» της Α’ Κατηγορίας! Στην κορυφή ο Χρήστος Βάσκος, ακολουθεί ο Παύλος Μορφακίδης

Μπαίνουμε προς το τέλος της κανονικής περιόδου στην Α’ ΕΠΣ Θράκης και όλα φαίνεται πώς θα κριθούν στα πλέι οφ ανάμεσα στον πρωταθλητή χειμώνα Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου που με τα μέχρι τώρα δεδομένα το μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα και την Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου παρά τα στραβοπατήπατα που έκανε στις τελευταίες δυο αγωνιστικές.

Η ομάδα του Νίκου Μπαχαρίδη έχει την καλύτερη επίθεση με 60 τέρματα (μέσο όρο 3,2) και την καλύτερη άμυνα με μόλις 5 παθητικό, ενώ την δεύτερη καλύτερη επίθεση έχει με 49 τέρματα η δεύτερη ομάδα του πρωταθλήματος η Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου, και 34 τέρματα έχει η Δόξα Γρατινής του εκπληκτικού 16χρονου Νάση Στοίνοβιτς και του Παύλου Μορφακιδη.

Έτσι 6 παίκτες του Ιάσμου έχουν πετύχει πάνω από 5 τέρματα (ανάμεσά τους ο Κάρδαρης έχει αποχωρήσει για την Προοδευτική και ο Παγώνης χάνει την χρονιά λόγω τραυματισμού), ωστόσο στην κορυφή βρίσκεται με 16 τέρματα ο δύο φορές κατά το παρελθόν πρώτος σκόρερ της ΕΠΣ Θράκης Χρήστος Βάσκος, που φορά πλέον την φανέλα της Δόξας Ν. Σιδηροχωρίου μετά από μια πενταετία στους Προσκυνητες με τίτλους και πολλά τέρματα.

Ακολουθεί με 13 τέρματα ο Παύλος Μορφακίδης της Γρατινής,
μετά το διάλειμμα ενός έτους στο Λασήθι της Κρήτης, όπου πήρε το πρωτάθλημα με την Νεάπολη κι επέστρεψε στην Ροδόπη, ωστοσο δεν σκοράρει τοσο συχνά όπως στον πρωτο γύρο με εξαιρεση το χατ τρικ με τους Προσκυνητες.

Στα 11 είναι ο Χρήστος Γιαννακιτζίδης του Ιάσμου που σκοράρει συνεχώς στο β’ γύρο, ενω 10 έχει ο Μπερτράντ Ρομπέρ, που μετά μια μεγάλη καριέρα στα γήπεδα Γαλλίας, Ελλάδας και Κύπρου, αγωνίζεται τον τελευταίο χρόνο με τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου, καθως και ο Βαγγέλης Γρίβας που ειναι ο πρώτος σκόρερ του Πανθρακικού.

Ο Πασχάλης Δραγανίδης, παίκτης και αυτός του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου έφτασε τα 9 τέρματα, ενω στα 7 είναι ο άτυχος Μάνος Παγώνης που τραυματίστηκε σοβαρά και θα χάσει λόγω χιαστού την σεζόν για τον Ίασμο και ο Θοδωρής Λέφης με τον Ημαθιώτη Γιώργο Παπακωνσταντίνου του Ν. Σιδηροχωρίου.

Οι πρώτοι σκόρερς της ΕΠΣ Θρακης μετά από 19 αγώνες:

16 τέρματα: Βάσκος (Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου)

13 τέρματα: Μορφακίδης (Δόξα Γρατινής)

11 τέρματα: Γιαννακιτσίδης (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου)

10 τέρματα: Ρομπέρ (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου), Γρίβας (Πανθρακικός)

9 τέρματα: Δραγανίδης (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου)

7 τέρματα: Λέφης, Παπακωνσταντινου (Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου), Παγώνης (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου)

6 τέρματα: Πυλαρινός (Δόξα Σώστη), Αμέτ Ερκάν (Ελπίδα Σαπών), Κωνσταντής, Τοτονίδης (Αναγέννηση Παγουρίων), Αντωνιάδης (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου)

5 τέρματα: Στοϊνοβιτς (Δόξα Γρατινής), Μουρατίδης (Πανθρακικός), Εμρέ, Μπόζης (Ελπίδα Σαπών), Σάββα (Ορφέας Στρύμης), Καρδάρης (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου), Κεφαλούκος (Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου), Κεφης (Αναγέννηση Παγουρίων)

4 τέρματα: Γ. Αραμπατζής (Βιστωνίδα Κοπτερού), Στριγκώνης (Δόξα Σώστη), Γαβριήλ (Δόξα Γρατινής), Γεωργιάδης, Χατζίδης (Ορφέας Ξυλαγανής), Μαυράκης (Δοξα Ν. Σιδηροχωρίου / Αναγεννηση Παγουρίων), Ματζιούνης (Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων)

3 τέρματα: Πασχαλης (Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου / Αναγεννηση Παγουρίων), Ροδουσάκης, Σαμιώτης (Ορφέας Ξυλαγανής), Καμζέλας, Παπαχρόνης (Δόξα Γρατινής), Αθανασιάδης, Κοσιης (Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου), Ανδρίκου, Καραπάτσιος (Δόξα Σώστη), Θωμάς (Πανθρακικός), Λειβαδιώτης (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου)

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α’ ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ