Volley League: 6+1 tips για τον αγώνα Ολυμπιακός – Εθνικός Αλεξανδρούπολης (14:30, LIVE ThrakiSportS)

Η αναμέτρηση μεταξύ του πρωτοπόρου Ολυμπιακού και του προτελευταίου Εθνικού Αλεξανδρούπολης που θα γίνει στις 14.30 το Σάββατο στο «Μελίνα Μερκούρη» ανοίγει το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Volley League.

Όπως πριν από κάθε επίσημο παιχνίδι των ομάδων της Θράκης, το ThrakiSportS παρουσιάζει 6+1 ενδιαφέροντα στοιχεία για την αναμέτρηση.

1. Ο Ολυμπιακός προέρχεται από πολύ δύσκολο δεκαήμερο. Γνώρισε δυο ήττες από την Τρεντίνο και Ρέντη και Τρέντο, με τις οποίες ολοκλήρωσε την ευρωπαϊκή πορεία του ενώ την περασμένη εβδομάδα γνώρισε και την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα από τον Φοίνικα στη Σύρο, με αποτέλεσμα να σπάσει ένα αήττητο εβδομάδα που έτρεχε από πρόπερσι.

2. Ειδικά η απώλεια του αήττητου έχει πεισμώσει τους παίκτες του Μουνιόθ που στρέφουν αποκλειστικά το ενδιαφέρον τους σε πρωτάθλημα και κύπελλο με στόχο το τρέμπλ (καθώς ήδη έχουν κατακτήσει το «Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς»). Σε 15 αγώνες ο Ολυμπιακός έχει 40 βαθμούς έναντι 35 του δεύτερου ΠΑΟΚ.

3. Από την άλλη ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης με 13 βαθμούς βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και στο -1 από την ΑΕΚ την οποία θα υποδεχτεί στην εμβόλιμη αγωνιστική την προσεχή Τετάρτη. Οπως έχει παραδεχθεί και ο Μουστακίδης, εκείνο είναι το ματς – τελικός για τους Αλεξανδρουπολίτες.

4. Η αναμέτρηση μεταξύ του Oλυμπιακού και του Εθνικού είναι η 38η των δύο ομάδων στη Volley League από το 2002 που επέστρεψε ο Εθνικός στη μεγάλη κατηγορία και είχε εφαρμοστεί το νέο σύστημα πόντων, χωρίς αλλαγές. Ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες με 34-3.

5. O Eθνικός νίκησε τελευταία φορά στις 21 Δεκεμβρίου 2013 και από τότε ο Ολυμπιακός έχει 13 σερί νίκες στο πρωτάθλημα επί του Εθνικού, ανεξαρτήτως έδρας. Ωστόσο καμία νίκη του Εθνικού δεν έχει επιτευχθεί στου Ρέντη αλλά όλες στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», άρα πάει σε μια έδρα που δεν έχει κερδίσει ποτέ.

6. Διαιτητής της αναμέτρησης έχει οριστεί η Ειρήνη Μουλά, έτσι για να τονιστεί η Ημέρα της Γυναίκας με μια μέρα καθυστέρηση. Δευτερος διαιτητής είναι ο Φραγκάκης.

7. Ο αγώνας ξεκινά νωρίς, στις 14:30 για να προλάβει να επιστρέψει ο Εθνικός στην Αλεξανδρούπολη. Ανοίγει την αυλαία της 19ης αγωνιστικής, στο πλαίσιο της οποίας διεξάγονται ακόμα στις 17:00 στον Πανελλήνιο το Παναθηναϊκός – Παμβοχαϊκός, επίσης στις 17:00 στη Θεσσαλονίκη το ΠΑΟΚ – Κηφισιά και στις 20:30 το ιδιαίτερα σημαντικό και για τον Εθνικό ματς ΑΕΚ-Φοίνικας. Ρεπό έχουν ΑΕ Κομοτηνής και Ηρακλής.