Super League: Μια 11άδα tips για τον αγώνα της Ξάνθης με τον Αστέρα Τρίπολης (16:00, LIVE ThrakiSportS)

H Ξάνθη υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης στην αναμέτρηση που ανοίγει την αυλαία της 24ης αγωνιστικής στη Super League.

Όπως πριν από κάθε παιχνίδι το ThrakiSportS σας παρουσιάζει μια 11άδα tips για να πάτε διαβασμένοι στα Πηγάδια, όσοι πάτε.

1. Για τον Αστέρα Τρίπολης η Ξάνθη μοιάζει είναι… μια από τις μεγάλες ομάδες! Και αυτό γιατί την έχει νικήσει τρεις φορές μόνο, όσες έχει νικήσει και Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό! Ο Αστέρας έχει 11 νίκες με ΠΑΟΚ και επτά με ΑΕΚ, αλλά μόνο τρεις με την Ξάνθη!

2. Οι δύο τελευταίες φορές που ο Αστέρας νίκησε την Ξάνθη ήταν το 2014, στις 8 Μαρτίου στην Ξάνθη 1-0 και στις 21 Δεκεμβρίου στην Τρίπολη.

3. Αυτό δεν σημαίνει ότι κι η Ξάνθη κερδίζει εύκολα. Από τότε σε οκτώ αγώνες έχουμε έξι ισοπαλίες και δύο νίκες της Ξάνθης. Συνολικά στα τελευταία 11 μεταξύ τους ματς έχει αυτές της δυο νίκες η Ξάνθη.

4. Μια από αυτές τις δυο νίκες ήταν στον πρώτο γύρο στην Τρίπολη. Στην Ξάνθη τα τρία από τα τέσσερα τελευταία ματς έχουν τελειώσει 0-0, αγαπημένο και φέτος αποτέλεσμα της Ξάνθης.

5. Η συνάντηση των δύο ομάδων τις βρίσκει να απέχουν τρεις βαθμούς. Η Ξάνθη πια απέχει εννέα βαθμούς και τέσσερις θέσεις από την προνομιούχο πέμπτη. Ο βαθμός που πήρε στα Γιάννινα παράλληλα με την πορεία του Άρη την απομάκρυνε περισσότερο και πλέον μάλλον πρέπει να κοιτά να σώσει την χρονιά, μην μπλέξει σε περιπέτειες υποβιβασμού.

6. Η Ξάνθη δεν έχει νίκη στα επτά τελευταία παιχνίδια και έχει μόλις μία στα τελευταία 13, αλλά με πέντε ισοπαλίες έφτασε πλέον τις 10, περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα.

7. Παράλληλα ή Ξάνθη είναι η ομάδα, που η έδρα παίζει μικρό ρόλο. Από τα 23 παιχνίδια της μόνο επτά τα έχει κερδίσει η γηπεδούχος. Έχει κερδίσει τέσσερα μέσα και έχει χάσει τρία έξω. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει βγάλει λιγότερους από 10 “άσους” στα παιχνίδια της.

8. Ο Αστέρας Τρίπολης έκανε άλμα σωτηρίας με τη νίκη επί του Παναιτωλικού. Ήταν η πρώτη του νίκη εντός έδρας μετά από τέσσερα αρνητικά αποτελέσματα. Και μόλις η δεύτερη νίκη στα τελευταία εννέα παιχνίδια. Εκτός έδρας έχει δύο νίκες σε 11 παιχνίδια και σίγουρα άλλη μία θα τον ανακουφίσει ακόμα περισσότερο βαθμολογικά.

9. Ο 66χρονος προπονητής του Αστέρα Γιώργος Παράσχος σαν αντίπαλος της Ξάνθης έχει 14 νίκες, 6 ισοπαλίες και 15 ήττες, ενώ την περσινή σεζόν 2017-18 την είχε αντιμετωπίσει δύο φορές και τόσο με τον Απόλλωνα όσο και με τον Πλατανιά είχε γνωρίσει την ήττα με 2-0 από την ξανθιώτικη ομάδα. Ένας προπονητής, που μεταξύ πολλών ακόμη ομάδων, είχε περάσει και από τον πάγκο της Ξάνθης δύο φορές μάλιστα (18/9/2008 – 01/03/2009, 8 νίκες, 11 ισοπαλίες, 7 ήττες και 20/9/2010 – 7/11/2010 – 1 νίκη, 2 ισοπαλίες, 4 ήττες).

10. Αν η Ξάνθη νικήσει θα φτάσει τις 250 νίκες στην Α’ Εθνική/Super League, ενώ αν παίξει ο Ματίας Ιγκλέσιας με τον Αστέρα Τρίπολης θα γίνει ο τέταρτος ποδοσφαιριστής του, που θα φτάσει τις 100 συμμετοχές στην κατηγορία.

11. Για τις αποστολές μπορείτε να δείτε της Ξάνθης (απουσιάζει ο Σιλά)με ένα κλικ ΕΔΩ και του Αστέρα με ένα κλικ ΕΔΩ. Για τους διαιτητές και το υπόλοιπο πρόγραμμα της αγωνιστικής, στην οποία ξεχωρίζει το ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟ, με ένα κλικ ΕΔΩ.