Η πιο «ισχυρή» γυναίκα παράγοντας του αθλητισμού της Θράκης

Ημέρα της γυναίκας σήμερα και βασικό θέμα συζήτησης στα διάφορα αθλητικά στέκια το γεγονός ότι με βάση τον νέο αθλητικό νόμο θα πρέπει να υπάρχουν περισσότερες γυναίκες στα διοικητικά συμβούλια σωματείων, ενώσεων αλλά και ομοσπονδιών.

Η Θράκη έτσι κι αλλιώς είναι μακριά από τα κέντρα λήψης αποφάσεων και ελάχιστα άτομα από το γεωγραφικό μας διαμέρισμα προωθούνται σε βαθμό που να μετέχουν στα διοικητικά συμβούλια των ολυμπιακών αθλημάτων. Υπάρχει ο Ξανθιώτης Γιώργος Πανίδης στην ΕΠΟ, ο επίσης Ξανθιώτης Φάνης Μπατζακίδης στην πάλη, άντε και ο Γιάννης Αθαναηλίδης στην Ομοσπονδία Αντισφαίρισης που τυγχάνει καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.

Σε καμία από αυτές τις Ομοσπονδίες δεν μπορεί να βρει κανείς στο Διοικητικό Συμβούλιό τους έστω μια γυναίκα. Και όμως! Σε μια άλλη Ομοσπονδία και μάλιστα από τις μεγαλύτερες που υπάρχουν, η οποία έχει στην σκέπη της όχι ένα και δύο αλλά πέντε ολυμπιακά αθλήματα που είναι μάλιστα και από τα πιο δημοφιλή παγκοσμίως, υπάρχει γυναικεία παρουσία και μάλιστα αυτή αφορά την… «Μπουμπουλίνα της Θράκης», όπως την αποκαλούν οι φίλοι της.

Ο λόγος για την σιδηρά κυρία του τουρισμού και αντιπρόεδρο του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης Χριστίνα Ρουσσίδου, η οποία ως γνωστόν έχει εκλεγεί μέλος στην Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος. Αποτελεί τη μοναδική γυναίκα παράγοντα από την Θράκη σε οποιαδήποτε ελληνική αθλητική ομοσπονδία, πιθανότατα δε να αποτελεί συνολικά την πιο ισχυρή παράγοντα του αθλητισμού της Θράκης (η φρέσκια φωτογραφία από τις ετήσιες βραβεύσεις της ΚΟΕ στην Αθήνα την περασμένη Τετάρτη).

Παρούσα στα κέντρα λήψης αποφάσεων και μάλιστα όχι μόνο στο τρέχον ΔΣ αλλά με θητεία σχεδόν επταετή, η Χριστίνα Ρουσσίδου αποτελεί το πρόσωπο στο οποίο θα όφειλε να έχει επενδύσει περισσότερο η περιοχή για την ανάπτυξη των αθλημάτων της κολύμβησης, των καταδύσεων, της συγχρονισμένης κολύμβησης, του πόλο αλλά και του open water ώστε να έρθουν στην περιοχή και διεθνείς μεγάλες διοργανώσεις.

Στην Ρουσσίδου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό το γεγονός ότι η δεύτερη στάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συγχρονισμένης Κολύμβησης θα γίνει τον άλλο μήνα στην Αλεξανδρούπολη, η ίδια είχε φέρει και μεσογειακό κύπελλο στο παρελθόν ενώ είχε επιδιώξει και είχε καταφέρει να φέρει και παγκόσμιες διοργανώσεις στην κολύμβηση που όμως δεν έγιναν τελικά στον Έβρο (αλλά στον Βόλο) γιατί δεν είχε προμηθευτεί τότε το νέο κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης τα κατάλληλα χρονόμετρα.

Το βασικό της χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι «η αποφασιστικότητα», σύμφωνα με δικά της λόγια. Ο τουρισμός και ο αθλητισμός είναι δυο τομείς που τους αγαπά και τους υπηρετεί εδώ και δυο δεκαετίες, και η ίδια υποστηρίζει ότι με τις υποδομές που διαθέτει η Αλεξανδρούπολη «πρέπει να γίνει η πρώτη κολυμβητική δύναμη στην Ελλάδα».

Αυτό είναι κάτι που και η ίδια σκοπεύει να επιδιώξει με όλες τις τις δυνάμεις τώρα που έχει και περισσότερο χρόνο, καθώς πλέον έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους και τα δύο της παιδιά, η οδοντίατρος Κατερίνα, πρώην πρωταθλήτρια της κολύμβησης που ζει πλέον στη Θεσσαλονίκη και ο λογιστής πλέον Θανάσης, που απολύεται το Σάββατο από την Προεδρική Φρουρά στην οποία υπηρέτησε ως εύζωνας την θητεία του μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του αλλά και της πρακτικής του στα ξενοδοχειακά. Δύο παιδιά που η Χριστίνα Ρουσσίδου μεγάλωσε μόνη της, όντας μητέρα και πατέρας μαζί.