Κάθειρξη 5 ετών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων στον Γκιρτζίκη – Ελεύθερος μέχρι να εκδικαστεί η έφεση

Με πέντε χρόνια κάθειρξη στην οποία δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την έφεση, καταδικάστηκε ο Ξανθιώτης πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την Κάρτας Υγείας της ΕΠΟ.

Ίδια ποινή, η κατώτερη για κακούργημα, επιβλήθηκε και στους άλους τέσσερις που κρίθηκαν έννοχοι. Πρόκειται για τους επίσης πρώην προέδρους Βασίλη Γκαγκάτση και Σοφοκλή Πιλάβιο, καθώς και τους Γιώργο Σιντόρη και Γιάννη Οικονομίδη που υπήρξαν μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ.

Όπως προαναφέρθηκε, η ποινή που τους επιβλήθηκε έπειτα από πρόταση του εισαγγελέα, είναι από πεντε χρόνια κάθειρξη με αναστολή μέχρι την έφεση και από δύο χρόνια στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.

Αξίζει να σημειωθει  ότι και στους πέντε αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και των μη ταπεινών αιτιών ενώ ειχαν ζητήσει μέσω των δικηγόρων τους η ποινή να είναι για τρία χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση και οι πέντε καταδικασθέντες κατέθεσαν έφεση άμεσα κάνοντας χρήση του δικαιώματος που είχαν και αφέθηκαν ελεύθεροι, όπως προβλέπει ο νόμος στις περιπτώσεις πρωτόδικης καταδίκης με απόφαση που έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.