Μεικτές Ομάδες: Επική πρόκριση με ανατροπή στη φάση των 16 για τους Νέους της ΕΠΣ Έβρου

Η Μεικτή Νέων της ΕΠΣ Έβρου προκρίθηκε στις 16 καλύτερες ομάδες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Κ16, καθώς λύγισε στα πέναλτι την αντίστοιχη της ΕΠΣ Ηπείρου.

Στην κανονική διάρκεια του αγώνα οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, με τον Έβρο να ισοφαρίζει λίγο πριν το τέλος και να στέλνει την υπόθεση πρόκριση στην ρώσικη ρουλέτα.

Εκεί, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον τερματοφύλακά της Δημήρη Παππά, η ομάδα του Έβρου πήρε τη μεγάλη πρόκριση απέναντι σε μια μεγάλη αντίπαλο.

Σε ένα μέτριο αγώνα χωρίς μεγάλες φασεις στο 80λεπτο του αγώνα, ο Εβρος απείλησε στο πρώτο μέρος μόνο με σουτ, στο 25′ και στο 43′ του Μαρίνου Μαυροκέφαλου που πέρασαν άουτ. Στο δεύτερο μερος οι Ηπειρώτες μπήκαν δυνατά κερδίζοντας δυο κορνερ στο 42′, ενω στο 57′ ο Ζωνιος απο καλη θεση δεν μπόρεσε να πιασει την κεφαλιά. Με την συμπλήρωση μιας ώρας καθαρού αγώνα είχαμε το αδύναμο σουτ του Θέμελη που κατέληξε ευκολα στα χερια του Καραμανη για να φτασουμε στο 65′, όταν ο Ζωνιος ως τελευταίος παικτης, αποβάλλεται μεσα σε διαμαρτυρίες απο τους Ηπειρωτες που θεωρούν αυστηρή την απόφαση απο τον Ξανθιωτη διαιτητη Ανεστίδη.

Οι φιλοξενούμενοι ωστοσο παρά το μεινέκτημα πέτυχαν το γκολ σε αντεπιθεση με τον Πήλιο που πλασαρε ωραια τον Παππα και άνοιξε το σκορ στο 70′, δεκα λεπτά πριν το τέλος, με τους Εβρίτες ωστοσο απο ωραιο φάουλ του Αλεξιάδη ο Αναστάσιος Μαυροκεφαλος με ωραιο πλασέ από μικρη περιοχη ισοφαρισε στο 77, δηλαδή τρια λεπτά πριν το τέλος κανοντας το 1-1 και στελνοντας το ματς στα πεναλτι.

Η Ήπειρος, με τον Γκουγιάννο να εκανε το 1-0, με τον Χατζόπουλο να κανει το 1-1 και το Ντινο το 2-1. Ο Αλεξιάδης ισοφάρισε σε 2-2 για τον Εβρο, με τον Ζιωγα να αστοχεί στο πρωτο πέναλτι στελνοντας την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Παππά που ελεγχε την εκτελεση πεφτοντας εντυπωσιακά στην γωνία του. Ο Μωραΐτης έκανε το 3-2 για τον Έβρο με τον Παππά να απεκρουει το πέναλτι του Άγγα, όπως και ο Καραμάνης αυτό του Παπαναστασίου κρατώντας το 3-2. Στο κρισιμο πέναλτι ο Παππάς αντεδρασε σωστα στο χτυπημα του Απρίλη δίνοντας την πρόκριση στον Έβρο.

ΕΠΣ ΈΒΡΟΥ (Αραμπατζής): Παππάς, Ανδριτσούδης, Παπαναστασίου (72′ Μωραΐτης), Πατσιώρας, Θέμελης, Αν.Μαυροκέφαλος, Παπαδάκης, Χατζόπουλος, Μ.Μαυροκέφαλος, Δαρέλας (72′ Σπυρολάρης), Αλεξιάδης.

ΕΠΣ ΗΠΕΙΡΟΥ (Ράπτης): Καραμάνης, Ζήκος, Ντίνος, Ζώνιος, Άγγας, Βουκουβάλας, Πήλιος, Καφενζής (67′ Απρίλης), Λόκας, Γκουγιάννος, Βήχας (80′ Ζιώγας).